• PRO TV
  • Britanicii laudă un oraș din România: "Mica Vienă unde berea costă mai puțin de 2 lire"

Britanicii laudă un oraș din România: "Mica Vienă unde berea costă mai puțin de 2 lire"

Britanicii laudă un oraș din România: "Mica Vienă unde berea costă mai puțin de 2 lire"

Străinii s-au îndrăgostit de un "oraș fermecător și ieftin" din România. În 31 iulie, pe site-ul Express.co.uk, a apărut un articol cu titlul: “Europa are un oraș fermecător și ieftin, unde berea costă mai puțin de 2 lire sterline și este cunoscut ca o ”, semnat de Phoebe Cornish.

Străinii iubesc Timișoara

Este vorba de Timișoara, fostă Capitală Europeană a Culturii în 2023, ce se remarcă printr-un program bogat de evenimente muzicale, artistice și teatrale!

“Dacă cauți o nouă destinație de vacanță, există un oraș superb în România care ar putea fi exact ce-ți dorești”, începe autorul.

De la eleganța Pieței Unirii, la splendoarea Catedralei Mitropolitane, de la atmosfera fermecătoare a Parcului Rozelor, până la încântarea Berăriei 700, fiecare obiectiv turistic din Timișoara aduce cu sine bucuria explorării.

Numit și Mica Vienă, Orașul Florilor sau Orașul de pe Bega, orașul Timișoara este recomandat de jurnaliștii britanici datorită prețurilor accesibile și clădirilor elegante asemănătoare celor din Viena.

“Există multe destinații de explorat în Europa care nu sunt încărcat peste măsură de turiști și nu sunt scumpe, precum Barcelona, Paris și Amsterdam. România, aflată la doar trei ore de zbor din Marea Britanie, oferă alternativa perfectă – Timișoara. Cunoscut drept al treilea oraș ca mărime din România și, probabil, cel mai frumos, acest loc mai puțin cunoscut este o alegere excelentă pentru o escapadă de oraș accesibilă. Adesea numit , clădirile elegante din Timișoara oglindesc cele ale capitalei austriece, dar britanicii vor descoperi că o cafea este mult mai prietenoasă cu bugetul în acest oraș românesc”.

“Ca și cum zborurile directe cu Wizz Air către Timișoara, care costă în medie 89 de lire sterline în octombrie, nu ar fi fost suficiente, cazarea și mâncarea sunt, de asemenea, foarte accesibile. Conform Numbeo, o bere la halbă de 0,5 litri costă doar 10 lei (1,69 lire sterline), iar o masă într-un restaurant ieftin costă 40 de lei (6,77 lire sterline). În ceea ce privește hotelurile, opțiunile de top de pe Booking.com costă în medie 175 de lire sterline pentru două persoane pentru trei nopți, în timp ce apartamentele sunt și mai ieftine, în jur de 102 lire sterline… Când vine vorba de lucruri de făcut în Timișoara, principalul loc de întâlnire al orașului (Piața Victoriei) este un punct de plecare excelent pentru a explora acest oraș incredibil de accesibil la pas”, mai scrie Express.co.uk.

Timișoara a primit expunere internațională

În 2023, alături de Elefsina (Grecia) și Veszprém (Ungaria), Timișoara (România) a preluat prestigiosul titlu de Capitală Europeană a Culturii.Acestea se alătură celor peste 60 de orașe selectate în anii precedenți, atât din întreaga UE, cât și din afara acesteia.

Foto FACEBOOK

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni