• PRO TV
  • A murit unul dintre cei mai mari comentatori sportivi din țară! Dan Voicilă s-a stins la 85 de ani

A murit unul dintre cei mai mari comentatori sportivi din țară! Dan Voicilă s-a stins la 85 de ani

A murit unul dintre cei mai mari comentatori sportivi din țară! Dan Voicilă s-a stins la 85 de ani

Dan Voicilă, unul dintre cei mai mari comentatori sportivi din România, a murit la vârsta de 85 de ani.

Anunțul potrivit căruia Dan Voicilă a murit pe 01 septembrie 2024 a fost făcut de jurnaliștii de la Radio România Actualități, acolo unde a lucrat zeci de ani comentatorul sportiv.

„Un om deosebit, un adevărat profesionist al radioului. O voce caldă și totodată impunătoare, un om care își găsea întotdeauna timp să stea de vorbă cu tine. Cu tolba plină de povești cu tâlc, cu sfaturi utile și de multe ori cu câte o glumă care îți mergea la suflet. Acesta a fost Dan Voicilă, seniorul transmisiunilor sportive, colegul nostru de redacție, care s-a alăturat bunilor săi prieteni, alături de care povestea în birourile Redacției Sport de la etajul 4, Paul Grigoriu, Florian «Moțu» Pittiș, Ion Ghițulescu sau Octavian Vintilă”, a fost mesajul prin care cei de la Radio România Actualități au anunțat că Dan Voicilă a murit.

Născut pe data de 07 aprilie 1939, la București, Dan Voicilă a murit la Ploiești, de-a lungul vieții el fiind unul dintre cei mai celebri comentatori sportivi de la radio din țara noastră.

Printre altele, Dan Voicilă a transmis în direct de la Jocurile Olimpice de la Barcelona și Sydney, de la Campionatul Mondiale de fotbal din SUA (1994) și de la Campinatul European din Anglia (1996). Mai mult decât atât, el este cel care a comentat pentru Radio România Actualități celebra finală a Cupei Campionilor Europeni din 1986, Steaua – FC Barcelona.

foto: Radio România Actualități

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni