• PRO TV
  • Imagini șocante! Cum arată plaja din Vama Veche după cea mai mare furtună din ultimii ani

Imagini șocante! Cum arată plaja din Vama Veche după cea mai mare furtună din ultimii ani

Imagini șocante! Cum arată plaja din Vama Veche după cea mai mare furtună din ultimii ani

Litoralul românesc a fost cuprins de ape după furtuna care a străbătut România timp de 48 de ore. Plaja din Vama Veche a fost complet spulberată!

Gallery

Litoralul românesc a fost lovit în acest sfârşit de săptămână de cea mai puternică furtună din ultimii ani, iar mai multe stațiuni, printre care şi Vama Veche, au fost afectate de inundaţii. În decurs de 12 ore, precipitațiile au atins valori incredibile, echivalente cu cantitatea de ploaie care ar fi trebuit să cadă în trei luni. Acest fenomen a produs inundații îngrozitoare, care au provocat panică în rândul turiștilor veniți la malul mării în weekend. 

Plaja din Vama Veche a fost pur și simplu spulberată, iar străzile stațiunii s-au transformat în râuri, deoarece sistemul de canalizare nu a putut face față cantităților mari de apă. Astfel, mai multe locuințe, hoteluri și afaceri au fost afectate și au avut pierderi financiare semnificative. 

Pe rețelele de socializare s-au viralizat mai multe imagini cu plaja din Vama Veche, dar și cu mașinile inundate ale cetățenilor care și-au dorit o mini-vacanță pe litoralul românesc.

@cristialudima Salut sunt Cristi. Am zis sa cenim si noi un weekend la mare anul asta,din toate weekend-urile l-am ales pe cel in care in Vama Veche ,in noaptea de 30 august ,a plouat 200l/mp ,fiind intr-o zona jos geografic,aluviuniile si-au facut teababa perfect... Sfat:cand plecati undeva in vacanta ,alegeti ca loc de parcare un loc cat mai inalt,nu fiti ca Cristi! Toate bune!#fuckedup #vamaveche ♬ sunet original - ✨

VEZI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS IMAGINILE

Raed Arafat, mesaj pentru cetățeni, după potopul de pe litoral

„Ca să vă dați seama ce a fost în ultimele două zile, în județele Tulcea și Constanța s-a intervenit în 26 de localități pentru evacuarea apei din 93 de case, 75 de curți, 85 de subsoluri care unele sunt la operatori economici, altele la case, la 48 de case. Pe lângă alte intervenții, copaci căzuți, străzi inundate șamd. La acest moment se intervine în județul Constanța, la Constanța, Mangalia, Amzacea și Venus. Și pompierii sunt la datorie, noi ieri am suplimentat forțele IGSU din alte județe care au venit să sprijine colegii în acțiunile de scoatere de apă. Au fost trimise și șapte motopompe suplimentare din alte județe.

Clar că va fi făcută o evaluare la nivelul autorităților locale. Aceste evaluări vor fi trecute prin comitetul pentru situații de urgențe a județului Constanța condus de prefect, și dacă e nevoie de sprijin, îl vor solicita la nivelul DSU pentru a înainta solicitarea către comitetul național.  Deci noi așteptăm evaluarea după ce situația s-a liniștit acum și să vedem după asta ce sprijin e nevoie pentru a veni în ajutorul populației”, a declarat Raed Arafat, conform digi24.

Foto: TikTok

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni