• PRO TV
  • "Mi-e și rușine". Ce pensie primește Mihai Neșu de la statul român. Suma este una umilitoare

"Mi-e și rușine". Ce pensie primește Mihai Neșu de la statul român. Suma este una umilitoare

"Mi-e și rușine". Ce pensie primește Mihai Neșu de la statul român. Suma este una umilitoare

Mihai Neșu a dezvăluit recent că primește o pensie de doar 500 de lei din partea statului român, o sumă considerată umilitoare pentru fostul fotbalist.

​Neșu, care a suferit o gravă accidentare în urmă cu 13 ani, la un antrenament al echipei olandeze Utrecht, este acum în scaun cu rotile.

Incidentul a avut loc pe 11 mai 2011, când Mihai Neșu, acum în vârstă de 41 de ani, și-a schimbat viața complet. De atunci, a trecut printr-o lungă perioadă de recuperare, reînvățând să vorbească și adaptându-se la viața într-un scaun cu rotile. În prezent, se dedică ajutorării altor persoane care trec prin situații similare.

Pensia primită de la statul român, de 500 de lei pe lună, este considerată insuficientă, mai ales în contextul nevoilor sale speciale. Sora sa, care îi este însoțitoare, primește o sumă ceva mai mare, aproximativ 3.000 de lei lunar. În schimb, Mihai Neșu beneficiază de o pensie mult mai generoasă din partea statului olandez, de aproximativ 3.000 de euro pe lună.

„Eu iau 500 de lei pe lună și mai ia și ea (n.r. sora sa) vreo 2.000 sau poate mai mult. Hai să spunem că luăm 3.000 amândoi. Practic, eu cu ea ar trebui să trăim de 3000 de lei și ea să aibă grijă de mine și să îmi dea de mâncare mie și ea să mănânce. Să aibă grijă și de cele medicale.

Așa trăiesc alții care n-au posibilități și eu nu pot să zic nimic. Sunt eroi! Nu-mi pot imagina cum…. Am prieteni și mi-e și rușine să-i întreb cum se descurcă. Bravo lor! E ceva de admirat și nu e normal să fie viața așa de grea pentru persoanele cu dizabilități. Ca să închid paranteza, n-am de ce să mă plâng. Slavă Domnului, am avut posibilități să am bani când am fost fotbalist. Am și pensia din Olanda care mă ajută foarte mult.

Cam 3.000 de euro, cam pe acolo. Mai trebuie să-mi plătesc și asistentele care au grijă de mine dimineața și mai am tot felul de cheltuieli, dar se duc și ăia. Cu acei bani reușesc. Din ăia 3.000 nu rămân așa mulți, a spus Mihai Neșu, pentru Golazo.

Foto: Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni