• PRO TV
  • (P) Sunt scuterele o soluție de mobilitate urbană economică?

(P) Sunt scuterele o soluție de mobilitate urbană economică?

(P) Sunt scuterele o soluție de mobilitate urbană economică?

Aglomerația mare din traficul rutier, cu care se confruntă frecvent numeroase orașe ale lumii, reprezintă un factor major de stres pentru mulți oameni. Reducerea timpului petrecut în trafic, scăderea poluării și diminuarea costurilor de deplasare, se numără printre obiectivele prioritare ale multor persoane.

În multe orașe aglomerate există o mare varietate de tipuri de mijloace de transport. Oamenii își aleg mijlocul de transport în funcție de diferite criterii. Pentru unii confortul este principal, pentru alții rapiditatea cu care ar putea ajunge la destinație este mai importantă, mulți pun accent deosebit pe costul călătoriei, însă, există și alte criterii care sunt luate în considerare, de multe persoane, atunci când urmează să plece într-o călătorie, fie aceasta și una urbană, pe o distanță scurtă.

Mulți oameni refuză să folosească mijloacele de transport în comun urbane și aleg în schimb să se deplaseze cu autoturismele personale. Totuși, pentru unii dintre aceștia, costurile asociate deplasărilor cu autoturismele personale reprezintă o povară financiară semnificativă. În căutarea reducerii costurilor de deplasare, și excluzând folosirea mijloacelor de transport în comun, unii conducători auto au început să se informeze despre avantajele și dezavantajele înlocuirii autoturismului cu un scuter.

De regulă, costul de achiziție al unui scuter nou este considerabil mai mic decât costul de achiziție al unui autoturism nou, însă, poate este bine de știut că există și anumite modele de scutere noi care au un preț de vânzare mai mare decât anumite modele de autoturisme noi. Pe piață există o multitudine de versiuni de scutere noi ce pot fi achiziționate la maxim câteva mii de euro, dar, totodată, există și unele scutere noi al cărui cost de achiziție depășește chiar zece mii de euro. Diversitatea modelelor de scutere este bine venită, deoarece și nevoile și preferințele oamenilor sunt de multe ori foarte diferite atunci când se află în căutarea achiziționării unui scuter.

Costul de achiziție al unui scuter nou sau cel al unui autoturism nou este important, însă, multe persoane consideră că mai important decât costul de achiziție al unui mijloc de transport sunt costurile de utilizare ale acestuia, iar din acest considerent acordă o atenție deosebită asupra lor. Cu toate că nu este o regulă, pot fi numeroase situații în care un vehicul care are un preț de achiziție mai mare să aibă costuri de utilizare mai mici pe termen lung, decât un alt vehicul care costă mai puțin atunci când este cumpărat, însă, care ulterior generează costuri de utilizare mai mari.

Unele persoane atunci când se referă la costurile de utilizare ale unui scuter sau ale unui autoturism, iau in considerare doar consumul de combustibil și întreținerea periodică a acestuia, în timp ce altele includ și costurile cu impozitul, asigurarea, parcarea, dar și altele. De foarte multe ori, costurile de utilizare ale unui scuter sunt considerabil mai mici decât costurile de utilizare ale unui autoturism, depinde totuși și cum se face comparația și între ce, dacă se compară un scuter cu motor termic cu un autoturism cu motor termic, sau un scuter electric cu un autoturism electric, și așa mai departe.

Răspunsul la întrebarea: Sunt scuterele o soluție de mobilitate urbană economică? depinde de foarte multe variabile. Multe persoane consideră că scuterele sunt o soluție de mobilitate urbană economică, în special atunci când le compară cu autoturismele, și că avantajele utilizării scuterelor, în zonele urbane, în locul autoturismelor, sunt chiar mai multe decât cele financiare.

Pentru mulți oameni, scuterele reprezintă soluția lor preferată de deplasare, însă, pentru alții acestea nu sunt o soluție atractivă din diferite motive. Alegerea mijlocului de transport este destul de dificilă uneori, și unele persoane au nevoi și preferințe pe care un singur tip de vehicul nu le poate satisface în totalitate, iar din acest motiv, sunt multe persoane care dețin și folosesc mai multe mijloace de transport, în funcție de diferite criterii.

*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni