• PRO TV
  • Ce pensie uriașă are Monica Tatoiu după recalculare:"Legea îi defavorizează pe cei care au lucrat în condiții grele"

Ce pensie uriașă are Monica Tatoiu după recalculare:"Legea îi defavorizează pe cei care au lucrat în condiții grele"

Ce pensie uriașă are Monica Tatoiu după recalculare:"Legea îi defavorizează pe cei care au lucrat în condiții grele"

Aproape 5 milioane de pensionari vor primi până în septembrie noile decizii de pensionare, recalculate de casele de pensii după o formulă nouă. Mulți dintre oameni s-au plâns însă deja de greșeli mari în documentele primite.

Monica Tatoiu se numără însă printre pensionarii norocoși din România. Fosta profesoară de matematică a dezvăluit recent câți bani va încasa în plus, de la 1 septembrie, după recalcularea pensiei. Și soțul ei, Victor Tatoiu a primit pensia recalculată după noua formulă.

Ce pensie va încasa Monica Tatoiu din toamnă, după recalculare

Fosta șefă Oriflame România, în vârstă de 66 de ani, a primit o mărire de 4.000 de lei după recalculare. Înainte Monica Tatoiu încasa o pensie de 22.000 de lei de la statul român.
Soțul său a primit o mărire de doar 500 de lei.

Legea asta intră în vigoare la 1 septembrie. Nu poate să fie atacată decizia în instanță până atunci. Pe de altă parte, ai doar 45 de zile de la primire și multe plicuri nu au data poștei! Atât eu, cât și soțul meu am primit deciziile de recalculare.

Eu am 337 de puncte. 331 de puncte de contributivitate plus restul, de stabilitate. Mie mi-a crescut pensia cu 4.000 de lei. Soțului meu are 26 de puncte în total. I-a crescut cu 500 de lei. Și, trecând de 2.000 de lei, diferența i-o impozitează”, a declarat Monica Tatoiu, potrivit fanatik.ro.

Legea îi defavorizează pe cei care au lucrat în condiții grele de muncă. Minerii au beneficiat de un indice de corecție care îi avantaja. Acest indice de corecție a dispărut. În unele cazuri, au dispărut puncte de contributivitate din cauza introducerii eronate a datelor la unele case de pensii. Acest lucru este caz penal.

Când am întrebat ministrul câte puncte de contributivitate au fost în sistem până la 31 august și câte vor fi după, nu a putut să spună sau s-au eschivat. Numărul de puncte din sistem se utilizează la stabilirea bugetului de cheltuieli al României în aceste patru luni din 2024. Voci avizate susțin că o parte din acești bani nu au fost bugetați. Sunt probleme cu sistemul de pensii în toată lumea. Generația care are cum 30 de ani nu va putea trăi din pensie peste 40 de ani', a mai spus Monica Tatoiu.

Foto FACEBOOK

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni