• PRO TV
  • Arhiepiscopul Teodosie, despre inseminarea in vitro: „Este ceva împotriva firii". A vorbit și despre cazul Adrianei Iliescu, cunoscută drept cea mai bătrână mamă din România

Arhiepiscopul Teodosie, despre inseminarea in vitro: „Este ceva împotriva firii". A vorbit și despre cazul Adrianei Iliescu, cunoscută drept cea mai bătrână mamă din România

Arhiepiscopul Teodosie, despre inseminarea in vitro: „Este ceva împotriva firii". A vorbit și despre cazul Adrianei Iliescu, cunoscută drept cea mai bătrână mamă din România

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a vorbit despre inseminarea in vitro, afirmând că aceasta contravine naturii.

„Este ceva împotriva firii, dar se naște un om, cu voia lui Dumnezeu”

ÎPS Teodosie a răspuns unei întrebări în cadrul unei emisiuni de la Radio Dobrogea, în care i s-a cerut opinia cu privire la faptul dacă inseminarea in vitro este considerată un păcat.

„Sigur este ceva împotriva firii, dar trebuie să luăm două aspecte. Odată ce s-a făcut această inseminare, se naşte un om, tot cu voia lui Dumnezeu, că fără voia lui Dumnezeu nu se naşte, se unesc cele două elemente, elementul bărbătesc cu elementul femeiesc şi iată Dumnezeu este cel care creează sufletul. Dacă se întâlnesc seminţele femeii cu a bărbatului, sigur răsare o nouă fiinţă. Cel ce se naşte este om în regulă”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

El a dat ca exemplu cazul Adrianei Iliescu, care a născut o fetiţă, atunci când avea 66 de ani, prin fertilizare in vitro.

Când am făcut botezul fetiţei profesoarei de 68 de ani, trăia vrednicul de pomenire, patriarhul Teoctist, şi am întrebat ”Iată, am fost chemat”. Patriarhul a zis:”Este o persoană, trebuie să-i facem botezul”. Şi iată sunt foarte bucuros că dialoghez din când în când cu nişte persoane deosebite. Dumnezeu i-a dat mamei ani mulţi să-şi vadă fetiţa mare crescând frumos. Şi iată vedem că rodul, dacă este de la Dumnezeu este binecuvântat şi bun”, a mai declarat arhiepiscopul.

Cazul Adrianei Iliescu

66 de ani și 320 de zile avea Adriana Iliescu când a născut-o pe Eliza. Fosta profesoară a intrat atunci în Cartea Recordurilor și până la 29 decembrie 2016 a fost cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naștere unui copil. Cea mai bătrână mama din România a apelat la fertilizare in vitro, rămânând însărcinată cu gemeni. Pe 16 ianuarie 2005, Adriana Iliescu a născut o fetiță. Celălalt copil, cu o greutate de 700 de grame, a încetat din evoluție.

Acum Eliza are 19 ani, studiază la două facultăți, Litere și Științe Umaniste și vrea să devină profesoară.

Foto Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni