• PRO TV
  • Locuitorii din Tulcea și Galați au fost anunțați prin RO-Alert că bucăți de drone ar putea cădea pe teritoriul României! Mesajul complet

Locuitorii din Tulcea și Galați au fost anunțați prin RO-Alert că bucăți de drone ar putea cădea pe teritoriul României! Mesajul complet

Locuitorii din Tulcea și Galați au fost anunțați prin RO-Alert că bucăți de drone ar putea cădea pe teritoriul României! Mesajul complet

În cursul nopții de joi spre vineri, 22-23 august 2024, locuitorii județelor Tulcea și Galați au primit un mesaj RO-ALERT care anunța că ar putea cădea bucăți de drone rusești pe teritoriul României.

Autoritățile naționale au transmis joi spre vineri noapte un mesaj RO-ALERT prin care locuitorii din Tulcea și Galați au fost avertizați că există posibilitatea de a cădea, pe teritoriul României, obiecte din cer, cel mai probabil bucăți de drone rusești. 

„În cursul nopţii trecute, la ora 01:00, a fost emis un mesaj RO-Alert pentru zona de Nord a judeţului Tulcea prin care populaţia a fost informată ca există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriul naţional. Acest mesaj a fost emis după ce structurile cu rol de apărare din cadrul MApN au identificat drone care se apropiau de teritoriul naţional”, anunţă vineri dimineaţă ISU, citat de News.ro.

Alarma aeriană s-a oprit la doar câteva minute după mesaj, la ora 01:43. La dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă DELTA al judeţului Tulcea nu au fost înregistrate apeluri la 112.

În mesajul transmis de RO-ALERT se arată:

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul, adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri sau pereții exteriori”

​Daniel Năstase, purtătorul de cuvânt ISU Tulcea, a explicat pentru un post TV  că MApN a detectat pe radar drone care ar fi putut ajunge pe teritoriul României: 

„Colegii noștri din cadrul Ministerului Apărării Naționale au detectat posibile drone care se apropiai de spațiul aerian românesc. Cel mai probabil federația Rusă a inițiat un atac către teritoriul Ucrainei. Imediat a fost anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar, conform protocolului, a fost emis un mesaj Ro-Alert

Foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni