• PRO TV
  • Veste proastă pentru românii care pleacă în vacanță în Grecia sau Turcia cu mașina. Motivul pentru care a fost închisă o graniță cu Bulgaria

Veste proastă pentru românii care pleacă în vacanță în Grecia sau Turcia cu mașina. Motivul pentru care a fost închisă o graniță cu Bulgaria

Veste proastă pentru românii care pleacă în vacanță în Grecia sau Turcia cu mașina. Motivul pentru care a fost închisă o graniță cu Bulgaria

Românii care intenționează să călătorească în Grecia sau Turcia cu mașina în această perioadă trebuie să fie atenți la modificările recente care afectează trecerea frontierei cu Bulgaria.

În dimineața zilei de 22 august 2024, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat închiderea temporară a punctului de frontieră Oryahovo-Bechet. Această măsură a fost luată din cauza nivelului extrem de scăzut al apei Dunării, ceea ce a făcut imposibilă operarea feriboturilor care traversează acest sector al fluviului. Ultima cursă de feribot la granița Oryahovo-Bechet a fost pe din 21 august 2024.

Pentru turiștii care aveau în plan să folosească feribotul de la Oryahovo-Bechet, închiderea acestui punct de frontieră poate reprezenta o complicație serioasă. Cu toate acestea, există soluții alternative. Cea mai accesibilă rută rămâne traversarea Dunării prin punctul de frontieră Ruse-Giurgiu, unde trecerea se face pe pod. Această opțiune este una populară, fiind des utilizată de români în drum spre sudul Europei.

Totuși, alegerea acestei rute vine cu propriile sale provocări. Începând cu 10 iulie 2024, autoritățile bulgare au demarat lucrări de reparație la estacada podului Ruse-Giurgiu. Aceste lucrări pot cauza întârzieri semnificative, în special în orele de vârf, atunci când traficul este intens. Turiștii sunt sfătuiți să ia în considerare aceste întârzieri și să planifice călătoria cu atenție sporită, pentru a evita blocajele neașteptate.

„În acest context, se recomandă folosirea tuturor celorlalte puncte de frontieră deschise traficului internaţional la frontiera româno-bulgară, după cum urmează: Vidin – Calafat, Kardam – Negru Vodă, Durankulak – Vama Veche, Silistra – Ostrov Călăraşi, Dobromir – Krushari şi Kainardzha – Lipniţa (aceste două puncte funcţionează cu orar 08.00-20.00 şi doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Nikopol – Turnu Măgurele (feribot) (www.feribot-eurobac.ro), Svishtov – Zimnicea (feribot) (www.ferry.bg), Aydemir (Silistra) – Chiciu (Călăraşi) (feribot) (www.spikaferry.com) şi Ruse – Giurgiu.

Subliniem importanţa informării corecte, achiziţionării din timp a vinietei electronice, recomandăm achiziţionarea acesteia înainte de intrarea pe segmentul de drum rutier din Republica Bulgaria supus taxării, şi achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

foto: Poliția de Frontieră

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni