• PRO TV
  • (P) Ghidul jocurilor online: alegerea cazinoului. Cum să eviți ghinionul și să depistezi înșelătoria

(P) Ghidul jocurilor online: alegerea cazinoului. Cum să eviți ghinionul și să depistezi înșelătoria

(P) Ghidul jocurilor online: alegerea cazinoului. Cum să eviți ghinionul și să depistezi înșelătoria

În era digitală, fake-urile sunt la tot pasul. Acest articol îți va dezvălui totul despre cum să alegi un cazinou legal atunci când cauți jocuri de noroc online.

Fie că ai ajuns aici din pură curiozitate sau te bate gândul să-ți pui norocul la încercare, cert este că trebuie să știi nu doar să-ți cunoști limitele din start, ci să alegi și un cazinou unde să beneficiezi de șanse egale și fair play. Cum îți dai seama că alegi jocuri cazino online omologate de lege? E simplu.

Depistarea unui cazinou aprobat de lege: după ce să te uiți când accesezi un site cu jocuri de noroc?

Având în vedere că tot ce ține de această sferă necesită a fi reglementată cu strictețe de organele de lege și trebuie să respecte anumite reguli impuse de guvern, cazinourile online care sunt aprobate nu vor ascunde acest lucru. De aceea, toate site-urile care-ți oferă posibilitatea de a-ți pune norocul la încercare vor avea informații în footer-ul paginii (adică în josul ei, atunci când dai scroll până la capăt) care să ateste faptul că funcționează legal.

Unele cazinouri includ informații privind securitatea datelor și sunt transparente în tot ceea ce ține de reglementări. Alții aleg să includă logo-ul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc în footer (care, atunci când faci click pe el, te va redirecționa către pagina oficială a guvernului și care, la rândul ei, te va ghida spre lista de cazinouri omologate), cert este că un cazinou legal nu va ascunde niciodată faptul că este aprobat. Dacă te regăsești într-o situație unde primești răspunsuri vagi despre acest aspect, atunci evită să te încrezi în acel loc.

Că tot am menționat lista ONJN - tot aici vei găsi și lista neagră a celor care nu sunt conform standardelor sau nu respectă legile. Așadar, dacă ai dubii, alege un cazino după această listă, uitându-te peste numele aprobate și nu vei da greș. Deși sună greu și ai nevoie să parcurgi mai mulți pași înainte de a te înhăma la joc, considerăm că merită efortul depus, mai ales că e vorba de jocuri de noroc.

Alte modalități de a evita înșelăciunea

Pe lângă temele pe care ți le poți face în legătură cu legalitatea, te poți ghida și după părerile altora. Poate unii au avut experiențe negative cu cazinoul respectiv și au pierdut mulți bani din cauza înșelătoriei, neștiind la ce să se aștepte. În schimb, dacă auzi lucruri bune despre cazinoul pe care te gândești să-l alegi, atunci e un semn că ai face o alegere decentă.

Evită, de asemenea, să te încrezi în site-uri de care nu ai mai auzit deloc. Reclame cu jocuri de noroc sunt pretutindeni: dacă nu vezi nimic despre acel cazinou nici la televizor, nici în pancartele publicitare și nici în recenziile online, atunci ar trebui să-ți pună un semn de întrebare.

Pentru a concluziona articolul, îți reamintim că jocurile de noroc pot crea dependență. Te încurajăm să joci responsabil și să faci întotdeauna alegerile corecte, chiar dacă ele nu sunt ușoare. Fă o pauză când pierzi și ai grijă de tine și de cei dragi!

  • Decizia ONJN nr 334/27.02.2017

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni