• PRO TV
  • Sportivii de la Jocurile Paralimpice de la Paris ar putea fi descalificați dacă au acest tatuaj! Despre ce e vorba

Sportivii de la Jocurile Paralimpice de la Paris ar putea fi descalificați dacă au acest tatuaj! Despre ce e vorba

Sportivii de la Jocurile Paralimpice de la Paris ar putea fi descalificați dacă au acest tatuaj! Despre ce e vorba

Acum că Jocurile Olimpice s-au finalizat, se apropie, tot la Paris, Jocurile Paralimpice. Acestea urmează să înceapă pe 28 august.

Toți cei care vor concura la jocuri se vor pregăti pentru a da tot ce au mai bun. Au fost deja  informați cu privire la toate regulile pe care trebuie să le respecte pentru a evita să aibă probleme.
Una dintre acestea se referă la tatuajele pe care sportivii au voie să le afișeze. Sunt foarte populare cele care arată inele pe piele, dar oricine concurează la Jocurile Paralimpice cu un astfel de tatuaj ar fi într-o mare încurcătură din cauza regulilor jocurilor împotriva „publicității corporale”.

Potrivit ladbible.com, un atlet britanic care și-a tatuat inelele olimpice pe corp a fost nevoit să le acopere pentru Jocurile Paralimpice.

Comitetul Internațional Paralimpic (IPC), un organism separat de Comitetul Internațional Olimpic (CIO), le interzice celor care participă la jocuri să își folosească corpul pentru a face reclamă la ceva.

De fapt, exact asta i s-a întâmplat unui sportiv paralimpic care a câștigat aurul la 400 m liber S7 la Jocurile Paralimpice din 2012.

După Londra 2012, Josef Craig și-a tatuat logo-ul leului Paralympics GB pe pectoralul stâng, iar chiar sub acesta se aflau inelele olimpice. Cu toate acestea, a trebuit să acopere inelele atunci când înota, pentru a nu fi descalificat din competiții.


Potrivit aceleași publicații, în 2016, i s-a interzis să participe la o cursă din cadrul Campionatelor Europene IPC pentru că nu și-a acoperit inelele de pe tatuaj; el câștigase cursa, dar nu i s-a permis să intre în finală din cauza inelelor neacoperite.

Un purtător de cuvânt al Jocurilor a declarat la momentul respectiv:

„Publicitatea corporală nu este permisă în niciun fel și asta include inelele olimpice. Sportivul nu a acoperit desenul și, prin urmare, a fost descalificat."

„Toate echipele sunt informate cu privire la politica de publicitate la o întâlnire tehnică înainte de competiție, deci nu a fost ca și cum nu li s-ar fi reamintit regulile.”


Craig a mers mai târziu să reprezinte Paralimpics GB la Rio 2016, unde a câștigat bronz în 100m S8 stil liber. Pentru a participa la această cursă, el a acoperit tatuajul cu cele cinci inele cu Union Jack, deși logo-ul anterior se putea vedea pe dedesubt.Acest lucru a fost suficient pentru organizatori și Craig a ajuns din nou pe podiumul paralimpic.

FOTO: GETTY/ CAPTURĂ YOUTUBE 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni