• PRO TV
  • Adam, campionul Red Bull Dance Your Style 2023: „De la primul curs de dans, am realizat că dansul va avea un rol important în viața mea”

Adam, campionul Red Bull Dance Your Style 2023: „De la primul curs de dans, am realizat că dansul va avea un rol important în viața mea”

Adam, campionul Red Bull Dance Your Style 2023: „De la primul curs de dans, am realizat că dansul va avea un rol important în viața mea”

Anul trecut, la doar 18 ani, și-a câștigat titlul de cel mai bun dansator de street-dance din România, după 12 ani de muncă asiduă. Pe 31 august, în Piața George Enescu din București, este pregătit să demonstreze încă o dată că merită titlul în finala națională Red Bull Dance Your Style, unde concurează pentru șansa de a ne reprezenta țara încă o dată la finala globală, de data aceasta din Mumbai, India. Ambiția sa rămâne aceeași: să danseze hip-hop la cel mai înalt nivel.

Ce înseamnă dansul pentru tine?

De la primul curs de dans, am realizat că dansul va avea un rol important în viața mea. Prindeam totul foarte repede, deoarece îmi plăcea mult. Pasiunea a fost cea care m-a făcut să dansez de când am început și până în prezent. Totul a început prin pasiune pură. Nu m-am gândit o secundă că pot ajunge să mă întrețin din dans. Antrenorii mei de la Challenge Arts m-au ajutat în acest sens și am realizat, de un an încoace, că poate deveni foarte ușor un mod de viață.

Care au fost cele mai importante momente din cariera ta de dansator?

Cel mai marcant moment din cariera mea a fost, fără îndoială, plecarea la Marea Finală Red Bull Dance Your Style din Germania, de anul trecut. Am realizat nivelul la care am reușit să ajung și am simțit, într-un final, că toți anii mei de muncă au dat roade. La nivel național, am participat la multe concursuri încă de mic, dar Red Bull Dance Your Style a lăsat cea mai puternică amprentă asupra mea. Cât despre concursurile internaționale, în 2019 am participat în America la Hip Hop International și, anul acesta, alături de trupa mea Challenge Arts, în Los Angeles la World of Dance. Tot atunci mi-am dat seama că dansul poate deveni foarte ușor un mod de viață.

Cât de greu este pentru un street-dancer să devină cunoscut, apreciat și căutat în România?

Din punctul meu de vedere, comunitatea de street dance din România a evoluat destul de mult în ultimii ani. Cu siguranță va ajunge la alt nivel cu trecerea anilor. Red Bull Dance Your Style a avut un impact foarte mare asupra comunității de dans din țara noastră, care a crescut  din ce în ce mai mult din 2020 până în prezent. Cel mai important este faptul că a dat șansa publicului să voteze, public format atât din dansatori, cât și din non-dansatori. Foarte mulți oameni au venit cu familia să vadă competiția, iar copiii erau fascinați de ceea ce se întâmpla în battle, venind ulterior la cursuri de dans pentru a ajunge și ei, de ce nu, acolo.

Cum a fost competiția de la Red Bull Dance Your Style?

A fost un battle important, la care au participat dansatori buni din țară, dar mai presus de orice, mi-a plăcut enorm că a fost un show adevărat. Organizarea a fost mult mai dezvoltată față de restul battle-urilor la care am participat.

Pe 31 august, în Piața George Enescu, vei participa pentru a doua oară la finala națională Red Bull Dance Your Style. Cum crezi că va fi în acest an?

Anul acesta sunt conștient că va fi mai greu; mă păstrez calm și, în același timp, sunt mult mai concentrat față de anul trecut. Aștept cu nerăbdare să urc pe scenă.

Ai un mesaj pentru publicul din acest an?

Pregătiți-vă pentru un super show pe care nu trebuie să-l ratați! Va fi extraordinar anul acesta!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni