• PRO TV
  • Rezultatele autopsiei în cazul copilului de 8 ani care a murit în timpul unui curs de înot. Boala de care suferea băiețelul

Rezultatele autopsiei în cazul copilului de 8 ani care a murit în timpul unui curs de înot. Boala de care suferea băiețelul

Rezultatele autopsiei în cazul copilului de 8 ani care a murit în timpul unui curs de înot. Boala de care suferea băiețelul

Băiețelul de doar opt ani s-a stins din viață în timpul unui curs de înot. Tragedia s-a produs sub ochii îngroziți ai tatălui său. Ce arată primele rezultate ale autopsiei?

Tragedie fără precedent în Bihor. Un băiat de doar opt ani și-a găsit sfârșitul în timpul unui curs de înot.

Ce probleme de sănătate avea băiețelul de 8 ani

Din primele rezultate al autopsiei, micuțul suferea de probleme cardiace necunoscute în totalitate, astfel i-au provocat un stop cardio-respirator, infirmând astfel ipoteza înecului. Evenimentul a fost declanșat, conform primelor rezultate, de un atac de panică urmat de acest stop fatal.

Medicii legiști au descoperit în cadrul autopsiei anomalii la nivelul inimii copilului, însă au prelevat mai multe probe pentru a determina cu exactitate cauza decesului. Acele modificări cardiace ar fi putut contribui la sfârșitul tragic al copilului.

„A străbătut în jur de trei sferturi, aici s-a întâmplat toată tragedia. Aici copilul a început să se panicheze, s-a apucat de separatorul de culoare, eu eram aici la doi metri”, povesteşte Claudiu Pirtea, instructorul de înot, potrivit unui site de știri.

Instructorul se afla la câțiva metri distanță de copil, atunci când acesta a început să se panicheze.

„M-am întors rapid, în două lungimi de braţe am scos copilul din apă. Când l-am luat în braţe, am încercat să-l calmez, m-am întors şi l-am dat părintelui, l-a luat în braţe, ultimele cuvinte au fost: "Tati, tati!", mai spune antrenorul.

Investigațiile preliminare sugerează că băiatul avea o afecțiune cardiacă preexistentă. Mama copilului, Ancuța Cioancă, a povestit că, după acel episod, medicii au suspectat o problemă la mușchiul inimii, dar nu au oferit un diagnostic clar.

„Am fost la control cu el după, că ne-am gândit să nu aibă probleme la cap, dar nu i-a găsit nimic la creier. A zis că poate să se pronunţe, dar la muşchiul inimii o se pare ceva suspect”, spune şi Ancuţa Cioancă, mama copilului mort.

Sursă foto: Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni