• PRO TV
  • Familia lui Alain Delon refuză să-i îndeplinească ultima dorință. Care este motivul

Familia lui Alain Delon refuză să-i îndeplinească ultima dorință. Care este motivul

Familia lui Alain Delon refuză să-i îndeplinească ultima dorință. Care este motivul

Actorul francez Alain Delon, decedat duminică la vârsta de 88 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, 24 august. Starul care a îmbogățit cinematografia internațională cu zeci de pelicule memorabile și-a ales cu mult timp înainte locul unde îşi va dormi somnul de veci. Este vorba despre moșia sa din Douchy-Montcorbon, un sat din centrul Franței.

Gallery

​În Loiret, în orașul Douchy-Montcorbon, Alain Delon a deținut o moșie de 120 de hectare din 1971. Casa este ascunsă în inima pădurii din Valea Loarei. În spatele zidurilor înalte care protejează moșia, casa de la țară a lui Alain Delon este bine păzită. 

Alain Delon  a indicat că vrea să se odihnească în capela construită pe acest domeniu. „Eu și fratele meu vrem ca dorințele tatălui nostru să fie respectate. Tatăl meu a construit această casă cu Mireille (Darc) acum 40 de ani. Douchy este casa lui. Vrea să-și petreacă ultimele zile la Douchy” a explicat fiul său Anthony Delon într-un interviu pentru Paris Match, în mijlocul unei bătălii legale cu sora sa Anouchka

De acest loc, actorul era foarte atașat și tot aici și-a petrecut și ultimii ani din viață. Aici a și ales să închidă ochii pentru totdeauna, potrivit posturilor de televiziune CNews şi BFMTV.

Familia lui Alain Delon a decis să nu dea curs cererii regretatului actor de a-l eutanasia pe câinele său Loubo, un belgian Malinois în vârstă de 10 ani, și de a-l îngropa împreună cu el. 

După protestele activiștilor pentru drepturile animalelor, fiica lui Delon, Anushka, a confirmat că patrupedul va rămâne cu rudele actorului. Decizia lui Annushka a fost salutată de organizația caritabilă pentru bunăstarea animalelor a lui Brigitte Bardot.

Organizația franceză pentru bunăstarea animalelor SPA a mai spus că „viața unui animal nu ar trebui să depindă de viața umană”.

În prezent, în Franța nu există nicio lege care să interzică proprietarilor să-și eutanasieze animalele de companie sănătoase. În 2018, Alain Delon a declarat pentru revista Paris Match că și-ar dori să fie înmormântat cu Loubeau, pe care îl iubește „ca pe un copil”.

„Am avut 50 de câini, dar am o relație specială cu acest câine. Îi este dor de mine când nu sunt prin preajmă. Dacă mor înaintea lui, îi voi cere veterinarului să ne lase să plecăm împreună. O să-i facă o injecție ca să moară în brațele mele. Aș prefera asta decât să-l las să moară pe mormântul meu”, a spus el.

Cel puțin 35 dintre câinii lui Delon sunt îngropați într-o capelă din cimitir, pe care actorul a construit-o pe terenul moșiei sale din departamentul Loiret. 

Actorul din „Ghepardul” (1963) și „Samuraiul”(1967), adorat și dincolo de granițele Franței,una dintre legendele din istoria cinematografiei, a murit la vârsta de 88 de ani, înconjurat de cei trei copii ai săi, Anthony, Anouchka și Alain-Fabien.

Sursă foto: Getty Images

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni