• PRO TV
  • Doctorițele de la Spitalul Sfântul Pantelimon au fost eliberate, după ce li s-a admis contestația la arestul preventiv

Doctorițele de la Spitalul Sfântul Pantelimon au fost eliberate, după ce li s-a admis contestația la arestul preventiv

Doctorițele de la Spitalul Sfântul Pantelimon au fost eliberate, după ce li s-a admis contestația la arestul preventiv

Doctorițele Miron Maria si Păiuș Mirela au fost eliberate în această seară din arestul preventiv.

Maria Miron şi Mirela Păiuş,medici specialiști Anestezie şi Terapie Intensivă , erau arestate preventiv din 8 august, dar au contestat măsura, iar astăzi judecătorii le-au dat câștig de cauza.

Rămân în continuare acuzate de procurori de omor calificat premeditat, ancheta continuă, dar  judecătorii Curții de Apel București au hotărât eliberarea lor. Nu au stabilit nicio măsură restrictivă, iar decizia este definitivă. 

Potrivit hotnews.ro, care citează minuta instanței, "se respinge ca neîntemeiată propunerea de luare a măsurii arestării preventive privind inculpatele Miron Maria si Păiuș Mirela, formulată de Parchetul Tribunalului București. Dispune punerea de îndată în libertate a contestatoarelor inculpate de sub puterea mandatelor de arestare preventivă."

Scandalul a  izbucnit pe 11 aprilie, când au ajuns în presă declarațiile unui cadru medical care dezvăluia că, în perioada 4-7 aprilie, 17 pacienți de la ATI au decedat din cauza administrării incorecte a unui medicament. Mai precis, li s-ar fi pus în perfuzie noradrenalină în mod intenționat greșit, deși pe fișele pacienților tratamentul apărea aplicat corect. Cel mai tânăr pacient decedat avea 49 de ani, suferea de diabet și avusese mai multe accidente vasculare. Cel mai în vârstă pacient decedat, internat la Pantelimon, avea 92 de ani. 

Pe 12 aprilie au început anchetele. Inițial s-a constatat că nu a existat nicio abatere profesională și că decesele nu s-au putut evita. Ulterior, patru luni mai târziu, Ministrul Sănătății și-a schimbat radical opinia: a cerut public demisia directorului medical și a managerului spitalului Pantelimon. Solicitarea lui Alexandru Rafila, Ministrul Sănătășii,   a venit cu doar câteva ore înainte ca Parchetul de pe Lângă Tribunalul București să anunțe că propune arestarea preventivă a doi medici pentru acuzații de omor calificat și tentativă de omor calificat.

Judecătorii au  propus arestarea preventivă a două doctorițe ATI pe baza unui referat al procurorilor care este în posesia HotNews

În cadrul acestui referat, apar mărturii, stenograme ale înregistrărilor telefonice și transcrieri ale datelor din injectomatele care trebuiau să administreze noradernalină. Au fost interceptate și discuții la telefon ale celor două doctorițe.

FOTO: SHUTTERSTOCK

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni