• PRO TV
  • Ultimele cuvinte rostite de băiețelul de 8 ani care a murit în timpul unui curs de înot sunt sfâșietoare. Ți se rupe sufletul

Ultimele cuvinte rostite de băiețelul de 8 ani care a murit în timpul unui curs de înot sunt sfâșietoare. Ți se rupe sufletul

Ultimele cuvinte rostite de băiețelul de 8 ani care a murit în timpul unui curs de înot sunt sfâșietoare. Ți se rupe sufletul

Un băiat de opt ani și-a pierdut viața în timpul unui curs de înot în Bihor, în prezența tatălui său. Deși inițial părea să fie un înec, investigațiile au indicat că băiatul ar fi suferit un stop cardio-respirator, posibil cauzat de o afecțiune cardiacă preexistentă.

Medicul de familie declarase că băiatul era apt pentru activități sportive, însă medicii legiști au identificat anomalii la nivelul inimii. Ei au prelevat mai multe probe pentru a determina cu exactitate cauza decesului.

Antrenorul băiatului a subliniat riscurile legate de eliberarea facilă a adeverințelor medicale pentru activitățile sportive. Acesta, alături de medicii care au sosit la fața locului, a încercat să îl resusciteze pe copil, însă toate eforturile au fost în zadar.

Cum s-a produs tragedia 

În timpul incidentului, copiii se aflau în piscină sub supravegherea instructorului de înot. Instructorul, Claudiu Pirtea, a povestit că băiatul a devenit brusc panicat în apă, agățându-se de separatorul de culoare, la doar doi metri de el. În câteva clipe, băiatul a intrat în panică și a început să țipe.

Instructorul a intervenit imediat, scoțând copilul din apă și încercând să-l liniștească. Înainte de a leșina, băiatul a strigat „Tati, tati!” către tatăl său, care l-a luat în brațe.

Instructorul, care are și calificare de salvamar, a inițiat manevrele de resuscitare, însă fără succes. Medicii sosiți ulterior nu au reușit nici ei să salveze viața copilului.

Tatăl băiatului, Doru Cioancă, a rememorat cu durere ultimele clipe ale fiului său, care, după ce a fost scos din apă, a strigat pentru ultima dată „tati” înainte de a se prăbuși la marginea bazinului.

"Am încercat să-l calmez în braţe la mine fiind. M-am întors uşor şi l-am ridicat aici pe marginea bazinului, părintele luându-l în braţe. Ultimele sale cuvinte au fost: Tati, tati. Şi efectiv s-a scurs în jos", spune Claudiu Pirtea, instructor. "S-a ridicat pe picioarele lui. Şi atunci a strigat odată: Tati şi s-a lăsat jos", adaugă Doru Cioanca, tatăl copilului.

Anchetele preliminare sugerează că băiatul avea o problemă la inimă, confirmată de un episod anterior, deși la acel moment nu părea grav. Mama copilului, Ancuța Cioancă, a menționat că băiatul fusese consultat după acel incident, iar medicii nu au identificat probleme majore, deși au remarcat ceva suspect la mușchiul inimii.

Chiar dacă adeverința medicală indica că băiatul era apt pentru sport, tragedia subliniază necesitatea unei evaluări riguroase a sănătății copiilor înainte de a participa la activități sportive. Medicii și instructorii sportivi fac apel la părinți să trateze cu seriozitate obținerea adeverințelor medicale.

Între timp, poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar instructorul și părinții copilului au fost audiați de anchetatori pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului. 

Foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni