• PRO TV
  • Miracolul care i-a șocat pe italieni după naufragiul care s-a produs în apropiere de Sicilia. Cum s-a salvat copilul de un an aflat la bordul iahtului

Miracolul care i-a șocat pe italieni după naufragiul care s-a produs în apropiere de Sicilia. Cum s-a salvat copilul de un an aflat la bordul iahtului

Miracolul care i-a șocat pe italieni după naufragiul care s-a produs în apropiere de Sicilia. Cum s-a salvat copilul de un an aflat la bordul iahtului

Antreprenorul de tehnologie din Marea Britanie Mike Lynch și fiica lui se numără printre cele șase persoane dispărute, după ce iahtul pe care se aflau a fost lovit de o furtună violentă și s-a scufundat. Printre cele 15 persoane, care au reușit să se salveze, se numără și un copil în vârstă de un an. Supraviețuirea lui a fost considerată un miracol în Italia.

Gallery

​Micuța a fost salvată de către mama ei. Charlotte Golunski, în vârstă de 35 de ani, a declarat pentru presa italiană că a pierdut-o pe Sofia pentru „două secunde” în mijlocul „furiei” mării, dar a reușit să o recupereze, potrivit news.sky.com

„Am ținut-o pe linia de plutire cu toată puterea mea, cu brațele întinse în sus pentru a o împiedica să se înece”, a declarat femeia pentru La Repubblica. 

"Era întuneric. În apă nu am putut să-mi țin ochii deschiși. Am țipat după ajutor, dar tot ce auzeam în jurul meu erau țipetele altora”, își mai amintește Charlotte. 

Din fericire, ea a reușit să se urce pe o barcă de salvare, după ce aceasta s-a umflat. Tatăl fetei, James Emsley, a supraviețuit și el, potrivit agenției de protecție civilă din Sicilia.

Profilul LinkedIn al doamnei Golunski arată că ea este partener la firma lui Mike Lynch, Invoke Capital, și că lucrează acolo din 2012. Înainte de asta, a lucrat la Hewlett Packard timp de 11 luni și a studiat istoria la Universitatea din Oxford.


Căutarea celor șase turiști dispăruți a fost reluată în această dimineață, după ce iahtul de lux Bayesian s-a scufundat ieri în urma unei furtuni intense în largul coastei din Palermo.

Căpitanul unei ambarcațiuni din apropiere a declarat pentru Reuters că, atunci când vântul a crescut, a pornit motorul pentru a păstra controlul navei sale și pentru a evita o coliziune cu Bayesianul, care fusese ancorat lângă el. „Am reușit să menținem nava pe poziție și după ce furtuna s-a terminat, am observat că nava din spatele nostru a dispărut”, a spus Karsten Borner jurnaliştilor.
El a spus că echipajul său i-a găsit apoi pe unii dintre supraviețuitori pe o barcă de salvare – inclusiv o fetiță și mama ei – și i-a luat la bord înainte ca paza de coastă să-i preia.

Opt dintre cei salvați, inclusiv copilul de un an, au fost transportați la spitale și erau toți într-o stare stabilă.

Domenico Cipolla, medic-șef la spitalul Di Cristina din Palermo unde au fost internate fetița de un an și mama ei, a declarat: „Copilul se simte bine. Mama este, de asemenea, în stare bună, deși cu unele răni minore. În curând, și tatăl va fi externat din spital”.

„Au spus că cei mai mulți dintre ei erau colegi care lucrau pentru Lynch. Sunt profund traumatizați. Pe măsură ce timpul trece, își dau seama din ce în ce mai mult că în această dimineață și-au pierdut mulți prieteni”, a mai spus medicul, potrivit theguardian.com


Iahtul transporta 10 membri ai echipajului și 12 pasageri.

Sursă foto: Facebook

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni