• PRO TV
  • Un bărbat din București a murit după ce a pornit aerul condiționat! Greșeala care i-a adus sfârșitul este pusă în practică de mulți români

Un bărbat din București a murit după ce a pornit aerul condiționat! Greșeala care i-a adus sfârșitul este pusă în practică de mulți români

Un bărbat din București a murit după ce a pornit aerul condiționat! Greșeala care i-a adus sfârșitul este pusă în practică de mulți români

Un bărbat în vârstă de 56 de ani din București a murit noaptea trecută ars de viu, după ce a pornit aerul condiționat.

Un caz șocant a avut loc noaptea trecută în Capitală, acolo unde un bărbat în vârstă de 56 de ani s-a stins din viață, la scurt timp după ce a pornit aerul condiționat. Acesta se afla în apartamentul său alături de soție și copil când a izbucnit un incendiu puternic în imobil. 

Potrivit Stirileprotv.ro, focul a început să cuprindă locuința bărbatului în jurul orei 04:30 dimineața, atunci când întreaga familie dormea. O vecină de la un etaj superior a fost cea care a simțit un miros puternic de fum și a sunat la 112, alertând autoritățile că cineva ar putea fi în pericol. 

 „Dormeam și am auzit țipete pe scară, bufnituri, a pocnit ceva, nu-mi dau seama. A venit vecina de alături la noi că nu mai putea să respire și după au venit în cinci minute pompierii și ne-au scos afară din casă”, a spus o vecină.

Pompierii ajunși la fața locului au evacuat în total 30 de persoane din bloc, iar patru dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza fumului și a sperieturii. Salvatorii au reușit, din fericire, să îi scoată din apartamentul cuprins de flăcări pe soția bărbatului și pe copil, însă pentru omul de 56 de ani nu s-a mai putut face nimic.

Câteva minute mai târziu, bărbatul de 56 de ani a fost descoperit de salvatori fără suflare, într-una dintre încăperile apartamentului. Surse din anchetă susțin că, din cauza problemelor de sănătate de care suferea, nu a reușit să se deplaseze spre ieșire atunci când a simțit miros de fum în imobil.

De asemenea, în imobil ar mai fi fost găsit fără suflare și animalul de companie al familiei - o cățelușă.

Greșeala care i-a adus sfârșitul bărbatului de 56 de ani

În ultima perioadă, când temperaturile au atins aproape zilnic valori de peste 35 de grade Celsius, familia afectată folosea foarte mult aerul condiționat. Potrivit surselor din anchetă, priza care îl alimenta cu energie electrică ar fi luat foc din cauza suprasolicitării.

Potrivit unei organizații internaționale, numai în Statele Unite, supraîncălzirea aparatelor de aer condiționat provoacă 20 de decese cauzate de incendii, iar aproape 150 de oameni sunt răniți. 

 „În general, are legătură cu instalația electrică. Oamenii nu au foarte multe prize în casă și atunci au nevoie de un prelungitor. Vin cu un prelungitor și în afară de consumatorii pe care îi utilizau ei zi de zi mai adaugă fie un ventilator, un aer condiționat și toate le bagă în același prelungitor. Cablul începe să se încălzească, iar protecția dacă nu este aleasă corespunzător ea nu vă deconecta. Toată problema vă pica pe acest cablu care se vă topi și va lua foc. De obicei, prelungitoarele le găsim fie pe covor fie sub mobilă și din cauza suprasarcinii se încălzesc și vor lua foc”, a declarat Adrian Chelaru, electrician pentru Știrileprotv.ro. 

Foto: Știrileprotv

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni