• PRO TV
  • Înalt Prea Sfințitul Teodosie lovește din nou: Bolile psihice la copii sunt cauzate de păcatele părinților - VIDEO

Înalt Prea Sfințitul Teodosie lovește din nou: Bolile psihice la copii sunt cauzate de păcatele părinților - VIDEO

Înalt Prea Sfințitul Teodosie lovește din nou: Bolile psihice la copii sunt cauzate de păcatele părinților - VIDEO

De-a lungul timpului ÎPS Teodosie a făcut o serie de declarații controversate, iar cea mai recentă aduce în discuție bolile psihice.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, descrie bolile psihice drept „slăbiciuni” și în cazul copiilor cu afecțiuni psihice, problemele ar fi legate de păcatele părinților.

”Sunt rugăciuni chiar consacrate şi arată că omul se poate ridica deasupra acestor slăbiciuni, pentru că bolile psihice au o strânsă legătură cu trăirea omului, pentru copii au legătură strânsă cu păcatele părinţilor. Anumite momente din viaţă, sperietură, panică, poate duce la boală psihică şi sigur, sunt atât de diversificate aceste boli psihice”, a afirmat arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea.

Răspunsul lui IPS Teodosie - min.49

Afirmaţiile Arhiepiscopului Tomisului au fost făcute în contextul în care acesta a fost întrebat, la postul de radio unde participă săptămânal la o emisiune, ce rugăciuni se spun pentru bolile psihice.

”Şi trebuie să spun mulţi din cei ce au putut să vină cu toată hotărârea, cu jertfa şi cu dragostea de a se ruga lui Dumnezeu şi a primi ajutor au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice şi Dumnezeu biruieşte orice neputinţă”, a adăugat Teodosie.

Declarații controversate

Afirmațiile ÎPS Teodosie au declanșat valuri de reacții negative în spațiul public. În urmă cu câteva săptămâni, ÎPS Teodosie a sfătuit o femeie care a întrebat cum poate scăpa dintr-o relație cu un soț abuziv să-și „ducă crucea", subliniind că a primit „taina cununiei".

La începutul anului, ÎPS Teodosie spunea că fumătorii și femeile aflate la menstruație nu ar trebui să bea apa sfințită de Bobotează.

„Să nu facă soţii din plăcere un scop al vieţii”

Cu aceeași ocazie, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a declarat că soții nu ar trebui să facă din relațiile intime un scop al vieții, menționând că acestea sunt îngăduite de maximum două ori pe săptămână, cu excepția sărbătorilor și posturilor. El a dat exemple de familii care trăiau în abstinență și aveau relații sexuale doar pentru a procrea.

Captură video

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni