• PRO TV
  • Atac grosolan al americanilor la adresa României după ce Ana Bărbosu și-a primit medalia: "Zeii olimpici corupți apar la ușa lui Jordan Chiles. Medalia nu are ce căuta în România"

Atac grosolan al americanilor la adresa României după ce Ana Bărbosu și-a primit medalia: "Zeii olimpici corupți apar la ușa lui Jordan Chiles. Medalia nu are ce căuta în România"

Atac grosolan al americanilor la adresa României după ce Ana Bărbosu și-a primit medalia: "Zeii olimpici corupți apar la ușa lui Jordan Chiles. Medalia nu are ce căuta în România"

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a decis că Ana Maria Bărbosu este adevărata câștigătoare a medaliei de bronz la sol în cadrul Jocurilor Olimpice, mutând-o pe americanca Jordan Chiles pe locul al cincilea în finală.

Gallery

​Această decizie a stârnit un val de critici din partea presei americane, cu un articol recent, semnat de Bill Plaschke, editorialist sportiv la LA Times din 1996, remarcându-se prin tonul extrem de dur.

Plaschke a lansat acuzații grave, susținând că decizia TAS este rezultatul corupției și al lipsei de fair play din partea gimnastei românce.

„Când zeii olimpici corupți vor apărea la ușa lui Jordan Chiles, cerându-i medalia de bronz, gimnasta de la UCLA ar trebui să le răspundă cu doar trei cuvinte: ‘Mergeți în iad!’", a scris Plaschke.

”Situația este complicată, însă mesajul ar trebui să fie simplu. Atunci când zeii olimpici corupți apar la ușa lui Jordan Chiles, cerându-i medalia de bronz, gimnasta ar fi trebuit să le răspundă cu 3 cuvinte: Mergeți în iad! Este medalia ei, a câștigat-o corect, definitiv, nu își are locul în controversă.

Medalia nu are ce căuta în România, ci într-un singur loc, acum și pentru totdeauna. În jurul gâtului lui Jordan. Comitetul Olimpic Internațional a vrut să îi ia medalia și să i-o ofere Anei Bărbosu, însă, dacă gimnasta română ar fi avut vreun pic de fair play, nu ar fi trebuit să o accepte”, scrie în articolul intitulat ”Păstrează-ți medalia! Olimpica Jordan Chiles ar trebui să trântească ușa peste decizia eronată a CIO”.

El a continuat spunând că „Jordan Chiles nu ar trebui să stea cu mâinile în sân” în fața a ceea ce consideră a fi un „jaf de dimensiuni olimpice”.

Jurnalistul american a insinuat că șeful comisiei TAS ar fi avut interese ascunse, favorizând-o pe Ana Maria Bărbosu, menționând că acesta reprezintă de ani de zile interesele României.

Plaschke a subliniat, de asemenea, că Federația Română de Gimnastică ar fi depus un protest privind contestația USA Gymnastics la doar patru secunde după expirarea timpului regulamentar de un minut.

„TAS a admis contestația românilor și a continuat să o admită chiar dacă USA Gymnastics a prezentat o înregistrare video care dovedește că contestația a fost depusă în intervalul regulamentar. CIO a respectat apoi hotărârea TAS și a cerut ca Jordan Chiles să returneze medalia. Vedeți cât de stupidă este întreaga poveste?”, a concluzionat Plaschke, exprimându-și revolta față de această decizie.

”Este un furt de nivel Olimpic, Chiles nu ar fi trebuit să asiste nepăsătoare. Comitetul Olimic Internațional îi vrea medalia? Să facă o plimbare. Lacrimile lui Jordan nu erau uscate, iar Federația Română de Gimnastică deja protesta.

Românii nici nu susțineau că Chiles nu și-a făcut bine exercițiul, ci că Federația Americană de Gimnastică a întârziat contestația. Nimeni nu a contestat scorul lui Jordan, și-a câștigat medalia pe merit. Uitați de cele patru secunde întârziere. Uitați de decizia TAS, mai ales că s-a dovedit că șeful comisiei este un avocat care reprezintă interesele României de ani buni”, mai scrie Bill Plaschke.

Foto: Getty 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni