• PRO TV
  • "Frumoasă ca o femeie, strălucitoare ca o amazoană". Imane Khelif, transformare radicală: a uimit pe toată lumea cu noul ei look feminin

"Frumoasă ca o femeie, strălucitoare ca o amazoană". Imane Khelif, transformare radicală: a uimit pe toată lumea cu noul ei look feminin

"Frumoasă ca o femeie, strălucitoare ca o amazoană". Imane Khelif, transformare radicală: a uimit pe toată lumea cu noul ei look feminin

A plecat acasă cu medalia olimpică de aur, în ciuda bullyingului online de care a avut parte de-a lungul Jocurilor Olimpice de la Paris. Imane Khelif a stârnit cele mai mari controverse la competiția din acest an, mulți considerând că nu are dreptul de a participa în concursul de box feminin. Inițial s-a spus despre ea că s-a născut bărbat, o informație falsă, însă au ieșit la suprafață informații care au contestat eligibilitatea ei de gen.

„Khelif este o femeie care nu este transgender și nu se identifică ca intersex, conform GLAAD și InterACT. Khelif are, conform rapoartelor, diferențe de dezvoltare sexuală, cunoscute sub denumirea de DSD (Diferențe de Dezvoltare Sexuală), au spus organizațiile. A avea DSD nu este același lucru cu a fi transgender.
Diferențele în dezvoltarea sexuală reprezintă un set de condiții rare care implică genele, hormonii și organele de reproducere, ceea ce poate face ca dezvoltarea sexuală a unei persoane să fie diferită de a altora, conform NHS (Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie). Uneori, acest lucru poate duce la situația în care o persoană are cromozomi XY, dar se dezvoltă altfel ca femeie.

Imane a vrut să le demonstreze celor care au contestat-o că poate fi și feminină și elegantă. Sportiva s-a lăsat pe mâna unor profesioniști în make-up și hairstyle și a avut parte de o transformare radicală.


„Machiaj pentru campioana noastră @imane_khelif_10 realizat de @beauty.code.officiel. Pentru a-și obține medalia, nu avea timp de pierdut prin saloanele de înfrumusețare sau la cumpărături. Niciodată nu a simțit nevoia să se conformeze acelor standarde pentru a-și demonstra valoarea. Pentru mine, ea este o stea, mereu preferată. De la Hassiba Boulmerka, simbolul generației mele, nicio sportivă nu a stârnit atât de multe controverse precum ea, frumoasă ca o femeie, strălucitoare ca o amazoană din Aurès”, au scris cei responsabili de transformarea ei de look.

„Imane, prin schimbarea aspectului său, nu a căutat să își modifice înfățișarea pentru a se potrivi în tiparele în care lumea încearcă să ne încorseteze. Mesajul ei este mult mai profund: hainele nu fac omul, iar aspectul nu dezvăluie esența omului. Poți fi feminină și elegantă când vrei, dar pe ring nu ai nevoie de ornamente sau tocuri înalte. Ai nevoie doar de strategie, de forță și de lovituri precise, căci acestea sunt esența personalității sale”, este mesajul postat de cei care i-au realizat look-ul.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni