• PRO TV
  • Fratele Raisei, copila ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni, încă nu și-a revenit din șoc! Micuțul întreabă zilnic de sora lui: „Spune că o vrea înapoi”

Fratele Raisei, copila ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni, încă nu și-a revenit din șoc! Micuțul întreabă zilnic de sora lui: „Spune că o vrea înapoi”

Fratele Raisei, copila ucisă de un polițist pe trecerea de pietoni, încă nu și-a revenit din șoc! Micuțul întreabă zilnic de sora lui: „Spune că o vrea înapoi”

Moartea Raisei, copila care a murit după ce un polițist a lovit-o cu mașina pe trecerea de pietoni, a adus multă suferință în sufletele părinților și a fratelui fetiței. La mai bine de doi ani de la incident, aceștia încă speră să se facă dreptate.

O tragedie fără margini a avut loc pe data de 13 ianuarie 2022, pe Bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei. Acolo, două fetițe, Raisa și Marina, au fost lovite de o maşină a Poliţiei Capitalei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În mașină se afla un singur polițist - Constantin Popescu, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice. 

Raisa a murit pe loc, iar cealaltă fetiță a fost rănită și transportată de urgență a Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din București.

Acum, la mai bine de doi ani de la tragedie, Constantin Popescu și-a primit pedeapsa: va petrece trei ani în spatele gratiilor și va plăti familiei îndurerate daune morale în valoare de 700.000 de euro.

​Fratele Raisei încă nu și-a revenit din șoc

În urmă cu un an, familia Raisei a oferit un interviu pentru ziarul Gândul în care a vorbit despre viața de după moartea copilei. Mama acesteia, Liliana Barbu, a povestit că celălalt fiu al ei încă este în șoc deoarece sora lui nu s-a mai întors niciodată acasă.

„A fost foarte greu, foarte greu… Acum e mai bine. Mai zice că îi e dor de Rai, că o vrea înapoi. Știe că nu avem cum să facem să vină înapoi. Îi mai e dor de ea, doar că a fost foarte greu, foarte greu… Plângea seara până adormea și plângea câte o oră, spunând că îi e dor de ea și o vrea înapoi. Acum s-a mai obișnuit cu ideea, și noi…

(Fratele Raisei – n.r) vorbește în fiecare zi de ea. Chiar dimineața l-am dus la grădiniță și vorbea de ea, că Raisa mi-a făcut nu știu ce. Și îi zic: «Măi, mami, dar e numai în gândul tău?». Și acum, când l-am luat de la grădiniță, la fel: «Dar e numai în gândul tău, ești cu ea în gând toată ziua?». Zice: «Da, sunt cu ea toată ziua». Și în capul nostru, și în gândul nostru e la fel, doar că nu putem să-i spunem lui tot timpul, că mereu mă întreabă: «Dar ție nu ți-e dor de ea?» Ba da, mi-e dor de ea, dar nu îi spun lui, tocmai să nu îl fac și mai tare să îi fie dor”, a mărturisit Liliana Barbu, copleșită de amintirea dureroasă a pierderii fiicei ei.

Foto: Știrile PRO TV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni