• PRO TV
  • Imane Khelif, plângere penală împotriva lui Elon Musk și a lui J.K. Rowling pentru bullyingul la care a fost supusă. Și Donald Trump va fi investigat

Imane Khelif, plângere penală împotriva lui Elon Musk și a lui J.K. Rowling pentru bullyingul la care a fost supusă. Și Donald Trump va fi investigat

Imane Khelif, plângere penală împotriva lui Elon Musk și a lui J.K. Rowling pentru bullyingul la care a fost supusă. Și Donald Trump va fi investigat

Prezența lui Imane Khelif în competiția de box feminin a stârnit cele mai mari controverse la Jocurile Olimpice de la Paris. Imane a devenit și campioană olimpică, deși mulți consideră că nu trebuia să i se permită să lupte în concurs.

După terminarea competiției, Imane își caută dreptatea la tribunal, acolo unde a făcut o plângere penală în care susține că a fost victima bullying-ului online pe parcursul Jocurilor Olimpice. Acum, noi detalii ies la iveală în legătură cu această acțiune a sportivei din Algeria.

Autoarea cărților Harry Potter, J.K. Rowling, și Elon Musk au fost menționați într-o plângere penală depusă autorităților franceze pentru presupuse “acte de hărțuire cibernetică agravată” împotriva lui Imane Khelif. Nabil Boudi, avocatul lui Khelif, a confirmat pentru Variety informația.

Plângerea a fost depusă împotriva platformei X, ceea ce, conform legii franceze, înseamnă că a fost depusă împotriva unor persoane necunoscute. Aceasta “asigură că ‘procuratura are toată libertatea de a putea investiga toate persoanele,” inclusiv pe cei care ar fi putut scrie mesaje pline de ură sub pseudonime, a declarat Boudi. Totuși, plângerea menționează figuri controversate celebre.

“J.K. Rowling și Elon Musk sunt numiți în plângere, printre altele,” a spus el, adăugând că Donald Trump va face parte din investigație. “Trump a tweetuit, așa că, fie că este menționat sau nu în plângerea noastră, el va fi inevitabil investigat ca parte a procuraturii.”

Gallery

Khelif — care sâmbătă a câștigat medalia de aur olimpică în competiția de box feminin la 66 de kilograme — a fost în centrul unei dispute controversate și neplăcute referitoare la eligibilitatea ei de gen în timpul Jocurilor Olimpice.

În ciuda faptului că s-a născut femeie și nu se identifică ca transgender sau intersex — și beneficiind de sprijinul Comitetului Internațional Olimpic, care a afirmat că “din punct de vedere științific, acesta nu este un bărbat care se luptă cu o femeie” — Khelif s-a confruntat cu o avalanșă de acuzații și abuzuri legate de genul ei.

Cele mai multe dintre atacuri au venit prin intermediul rețelelor sociale, în special pe X/Twitter, iar controversa a escaladat atunci când celebritățile au au intervenit. Într-un mesaj adresat celor 14,2 milioane de urmăritori ai săi, Rowling a postat o imagine din meciul lui Khelif cu Angela Carini, spunând despre sportiva din Algeria că este un bărbat care “se bucură de suferința unei femei pe care tocmai a lovit-o în cap.”

La rândul său, Musk a distribuit un mesaj de la înotătoarea Riley Gaines care afirma că “bărbații nu au ce căuta în sporturile pentru femei.”

​Sursa foto: GETTY IMAGES

Trump a postat un mesaj cu o fotografie din meciul cu Carina însoțit de mesajul: “Voi ține bărbații departe de sporturile pentru femei!”

Boudi a spus că, deși plângerea menționează nume, “ceea ce cerem este ca procuratura să investigheze nu doar aceste persoane, ci pe oricine consideră necesar. Dacă acest caz ajunge în instanță, aceștia vor fi judecați.”

Avocatul a afirmat că plângerea vizează autorii postărilor de pe rețelele sociale și nu platformele în sine. “Este responsabilitatea legislatorilor să emită sancțiuni pentru platforme, nu a noastră,” a spus el.

Sursa: Variety

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni