• PRO TV
  • Decizie definitivă: Poliţistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a primit 3 ani de închisoare cu executare

Decizie definitivă: Poliţistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a primit 3 ani de închisoare cu executare

Decizie definitivă: Poliţistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a primit 3 ani de închisoare cu executare

Poliţistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Decizia instanței este definitivă. În primă instanță, polițistul fusese condamnat cu suspendare.

Constantin Popescu, poliţistul care a accidentat-o mortal în ianuarie 2022 pe Raisa, o fetiţă de 13 ani, a fost condamnat definitiv, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), la trei ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Curtea de Apel București a mai decis ca familia fetiței să primească daune morale de 700.000 de euro.

„Pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare aplicată inculpatului Popescu Constantin se va executa în regim de detenție”, se arată în minuta Curții de Apel București, potrivit agerpres.ro.

Cum a avut loc cumplitul accident

Pe 13 ianuarie 2022, pe bulevardul Laminorului din Sectorul 1 al Capitalei, o maşină de poliţie condusă de Constantin Popescu a lovit două fete pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, în timp ce cealaltă fată a fost rănită şi transportată la spital.

Procurorii au stabilit că poliţistul circula cu viteză mare şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor. Constantin Popescu era încadrat în Poliţie din anul 2017, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost zero.

Sursă foto: captură Știrile PRO TV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni