• PRO TV
  • Cine este, de fapt, tatăl Elizei Iliescu. Cea mai bătrână mamă din România i-a spus adevărul fiicei sale

Cine este, de fapt, tatăl Elizei Iliescu. Cea mai bătrână mamă din România i-a spus adevărul fiicei sale

Cine este, de fapt, tatăl Elizei Iliescu. Cea mai bătrână mamă din România i-a spus adevărul fiicei sale

La 19 ani, Eliza este o tânără responsabilă și cu capul pe umeri. Vrea să devină profesoară, la fel ca mama ei, motiv pentru care studiază la două facultăți, Litere și Științe Umaniste. Tânăra a aflat cine este, de fapt, tatăl ei.

Gallery

Nu de puține ori a întrebat cine este tatăl ei, astfel, Adriana Iliescu s-a decis să îi spună Elizei adevărul despre cum a venit pe lume. Cea mai bătrână mama din România a apelat la fertilizare in vitro, rămânând însărcinată cu gemeni. Pe 16 ianuarie 2005, Adriana Iliescu a născut o fetiță. Celălalt copil, cu o greutate de 700 de grame, a încetat din evoluție.

Eliza Iliescu a aflat adevărul despre tatăl ei

Eliza nu este copilul biologic al Adrianei Iliescu, deoarece ovulul și sperma au provenit de la donatori anonimi, femeia fiind mai degrabă o mamă purtătoare. Cazul ei reprezintă o premieră în România, dar și in lume, fiind extrem de rare situațiile în care femei a căror vârstă depășește 55-60 de ani reușesc să aducă pe lume copii.

Inițial, Adriana Iliescu i-ar fi spus Elizei că tatăl ei este plecat la muncă în străinătate. „M-a întrebat unde e tăticul ei. I-am spus că tati este plecat în străinătate, să lucreze. De fapt, Eliza știe că are mai multe rude, inclusiv bunici în afară. Dar o să-i spun, la un moment dat, adevărul, pentru că ea oricum va afla. I-am spus că mai târziu, când o să mai crească, o să discut cu ea și o să-i povestesc totul”, spunea Adriana Iliescu, în urmă cu ceva vreme.

La 17 ani, Eliza a aflat adevărul despre circumstanțele în care a venit pe lume. Mama ei i-a mai precizat că nu își va cunoaște niciodată tatăl, deoarece este vorba despre un donator anonim.

„Părinții genetici ai copilului sunt sănătoși”, a precizat la acea vreme medicul Bogdan Marinescu, autorul fertilizării in vitro. Întrebat despre aspectul etic al acestei nașteri, prof. Marinescu a spus că „se pune problema vârstei biologice, dar mama, la 66 de ani, a fost aptă pentru a purta sarcina. I-au fost explicate riscurile, iar d-na Iliescu le-a acceptat. Are o inimă perfectă, un aparat renal bun, iar ficatul a făcut față sarcinii.

În plus, aspectul macroscopic al sferei genitale arată foarte bine, chiar mai bine decât al altor femei mult mai tinere. Problema opririi în evoluție a sarcinii poate apărea și la femei mai tinere, care au rămas însărcinate natural. Sarcina cu risc este la toate femeile de peste 35 de ani. În acest caz, gravida a fost atent monitorizată, efectuându-i-se analize și alte investigații din 3 in 3 zile”.

Sursă foto: Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni