• PRO TV
  • Bărbatul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani în Londra este român! Un martor a descris întreaga scenă cu lux de amănunte: „L-am ținut până a venit poliția”

Bărbatul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani în Londra este român! Un martor a descris întreaga scenă cu lux de amănunte: „L-am ținut până a venit poliția”

Bărbatul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani în Londra este român! Un martor a descris întreaga scenă cu lux de amănunte: „L-am ținut până a venit poliția”

O fetiță în vârstă de 11 ani și mama ei, o femeie de 34 de ani, au fost atacate zilele trecute în piața Leicester, din Londra, de către un român. Copila a ajuns la spital, după ce bărbatul a înjunghiat-o cu un cuțit.

Un incident teribil a avut loc în Piața Leicester din Londra, acolo unde o femeie în vârstă de 34 de ani și fiica ei, de 11 ani, au fost atacate de un bărbat. Individul, de origine român, purta asupra lui un cuțit cu care a înjunghiat-o pe copilă. În primă instanță, toți cei prezenți la scenele parcă desprinse din filme au crezut că și mama acesteia a fost rănită, însă s-a dovedit că sângele de pe hainele ei provenea de la fiica sa.

Un agent de pază, care se afla în zonă la momentul atacului, a povestit cu lux de amănunte ce s-a întâmplat. Acesta a declarat că a auzit un țipăt, apoi a sărit pe bărbatul care o atacase pe fetiță, l-a deposedat de cuțit și l-a ținut la pământ până când a venit poliția:

„Apoi s-au alăturat și alte persoane. Noi l-am ținut până a venit poliția. A durat (...) trei-patru minute până a sosit poliția și apoi l-au luat”, a povestit agentul de pază.

Fetița a fost dusă la spital, unde a primit îngrijiri medicale, iar medicii spun că rănile nu îi pun viața în pericol.

Bărbatul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani este român

La scurt timp de la tragedie s-a aflat că agresorul în vârstă de 32 de ani este român. Acesta nu are un domiciliu stabil, motiv pentru care oamenii legii nu au putut stabili din ce oraș din România provine sau de cât timp se află pe teritoriul Marii Britanii. 

Acesta a fost arestat preventiv și este acuzat de tentativă de omor.

De asemenea, Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că atacatorul este cetățean român.

„Ambasada României la Londra a fost sesizată luni, 12 august 2024, de către autoritățile britanice de poliție cu privire la incidentul petrecut în Leicester Square și la reținerea unei persoane. Ca urmare a demersurilor efectuate în regim de urgență prin intermediul biroului atașatului pentru afaceri interne al Ambasadei României în Regatul Unit, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă faptul că persoana reținută de autoritățile britanice este cetățean român. MAE, prin misiunea diplomatică și Consultul General al României la Londra menține legătura cu autoritățile britanice privind acest caz și va urma procedurile consulare specifice. De asemenea, MAE precizează că, până la acest moment, nu au fost recepționate alte solicitări în legătură cu acest caz”, a transmis MAE, într-un comunicat.

Foto: Shutterstock, Știrile PRO TV

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni