• PRO TV
  • Noua contestație depusă de Jordan Chiles, respinsă! Americanii nu renunță la luptă nici acum: “Urmărim toate căile posibile de atac!”

Noua contestație depusă de Jordan Chiles, respinsă! Americanii nu renunță la luptă nici acum: “Urmărim toate căile posibile de atac!”

Noua contestație depusă de Jordan Chiles, respinsă! Americanii nu renunță la luptă nici acum: “Urmărim toate căile posibile de atac!”

În ciuda deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de a acorda bronzul olimpic Anei Bărbosu, americanii nu vor să renunțe la medalie fără luptă. Federația americană de gimnastică - USA Gymnastics – a depus o contestație, prin care cere să se revină la decizia inițială și bronzul să rămână la Jordan Chiles. Contestația a fost însă respinsă.

USA Gymnastics a declarat luni că NU se va reconsidera decizia prin care gimnasta Jordan Chiles este obligată să returneze medalia de bronz pe care a primit-o la exercițiul de la sol, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. TAS i-a înștiințat pe americani că regulile nu permit reconsiderarea unei hotărâri arbitrale, chiar și atunci când sunt prezentate dovezi noi și concludente.

„Suntem profund dezamăgiți de această notificare și vom continua să urmărim toate căile posibile de atac și procese de apel, inclusiv la Tribunalul Federal Elvețian, pentru a asigura o evaluare, o clasare și o acordare justă a medaliei pentru Jordan,” a declarat USA Gymnastics într-un comunicat.

Gallery

După ce medalia a fost returnată la Ana Barbosu, Federația americană a prezentat dovezi video care arată că antrenoarea echipei SUA, Cecile Landi, a depus o contestație la 47 de secunde după publicarea scorului lui Chiles, ceea ce este în limitele timpului de un minut permis.

Inițial, Federația Română de Gimnastică a obținut anularea contestației printr-un apel la TAS, susținând că aceasta a fost depusă la un minut și patru secunde după afișarea scorului.

Într-o declarație, USA Gymnastics a spus că videoclipul cu marcaj temporal nu era disponibil înainte de prima decizie.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni