• PRO TV
  • Minivacanța de Sfânta Maria 2024: Câte zile libere vor avea românii

Minivacanța de Sfânta Maria 2024: Câte zile libere vor avea românii

Minivacanța de Sfânta Maria 2024: Câte zile libere vor avea românii
Sursa: Shutterstock

Se apropie minivacanța de Sfânta Maria 2024, iar românii vor avea liber! De joi, 15 august și până duminică, 18 august, românii au parte de o minivacanță de patru zile, cu ocazia prăznuirii Adormirii Maicii Domnului.

Guvernul a stabilit încă de la începutul anului că va fi o minivacanță de 4 zile în sectorul bugetar. Astfel, joi, 15 august, este zi liberă legal, fiind Adormirea Maicii Domnului. Vineri, 16 august, este zi-punte dată de Guvern, urmată de weekend. Împreună cu weekendul, rezultă o minivacanță de 4 zile.

Zilele libere legale se aplică tuturor românilor, însă pentru angajații din sectorul bugetar Guvernul decide dacă acordă zile suplimentare libere pentru a face punte între o sărbătoare legală și un weekend.

Ce zile libere mai au românii până la finalul anului 2024

Pentru perioada care urmează, românii vor mai beneficia de zile libere legal după cum urmează:

15 august – Adormirea Maicii Domnului (joi);

30 noiembrie – Sfântul Andrei (sâmbătă);

1 decembrie – Ziua Națională a României (duminică);

25 decembrie – prima zi de Crăciun (miercuri);

26 decembrie – A doua zi de Crăciun (joi).

Se anunță record de turiști pe litoralul românesc

Peste 140.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litotal în minivacanța de Sfânta Maria, potrivit litoralulromanesc.ro. Cele mai aglomerate staţiuni vor fi Eforie Nord, Mamaia şi Neptun-Olimp, acestea formând topul trei al celor mai căutate destinaţii de pe litoral în intervalul menţionat.

Românii care vor ajunge la mare în minivacanţa de Sfânta Maria vor putea lua parte la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei în data de 15 august, care vor fi organizate la Constanţa şi Mangalia. După minivacanţa de Sf. Maria, tarifele pe litoralul autohton încep să scadă, mai ales că urmează să fie lansată ediţia de toamnă a programului Litoralul pentru Toţi.

În ceea ce privește vacanțele în străinătate, românii au ales city-break-uri în Italia, Grecia, Marea Britanie şi Franţa. Preţul mediu pentru un bilet de avion în august 2024 este de 167 de euro, cu 10% mai ieftin faţă de 2023, când preţul mediu a fost de 185 de euro, arată datele agenţiei de turism online vola.ro.

Foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni