• PRO TV
  • Ce bani vor primi sportivii români medaliați la JO 2024? Suma este fabuloasă

Ce bani vor primi sportivii români medaliați la JO 2024? Suma este fabuloasă

Ce bani vor primi sportivii români medaliați la JO 2024? Suma este fabuloasă

Jocurile Olimpice 2024, ediție desfășurată la Paris, s-au încheiat duminică seara, iar ultima parte a delegaţiei României prezentă la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a revenit în ţară luni.

România a participat la Jocurile Olimpice cu 106 sportivi și s-a clasat pe locul 23 în ierarhia pe medalii, cu nouă medalii, dintre care trei de aur, patru de argint şi două de bronz.

Bani pentru sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) va oferi sportivilor români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris o sumă considerabilă.

COSR va da peste 2,5 milioane de euro sportivilor români medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris. Sumele vor fi distribuite în funcție de tipul medaliilor obținute:

- 140.000 de euro pentru fiecare medalie de aur

- 100.000 de euro pentru fiecare medalie de argint

- 60.000 de euro pentru fiecare medalie de bronz

România a câştigat nouă medalii la Paris 2024: 3 de aur, 4 de argint și 2 de bronz, obținute de 21 de sportivi. Pe lângă aceștia, COSR a decis să îi acorde bonusul pentru bronz și Sabrinei Voinea, care a pierdut procesul la TAS.

Printre sportivii care vor beneficia de cele mai mari sume se numără Simona Radiș, Ancuța Bodnar, Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel și David Popovici. Fiecare dintre cele patru sportive va încasa câte 240.000 de euro, fiindcă au reușit să câștige atât medalii de aur, cât și de argint.David Popovici, care a obținut o medalie de aur și una de bronz, va primi 200.000 de euro.

Team Romania la Jocurile Olimpice Paris 2024

România e pe locul 23 în clasamentul pe națiuni, cu 9 medalii la total, astfel:

3 medalii de aur: - David Popovici (200 m liber); Florin Enache,Andrei Cornea (dublu vâsle); Simona Radiș, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuța Bodnar, Roxana Anghel, Magda Rusu și Victoria Petreanu (canotaj 8+1);

4 medalii de argint - Simona Radiș, Ancuța Bodnar (dublu vâsle); Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel (dublu rame); Ionela Cozmiuc, Gianina van Groningen (dublu vâsle categorie ușoară); Mihaela Cambei (haltere 49 kg);

2 medalii de bronz- David Popovici (100 m liber); Ana Maria Barbosu;

Pe primele locuri ale clasamentului pe națiuni se află: SUA, China, Japonia.

Foto Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni