Roxana Radu, nutriționist, a povestit la Vorbește lumea despre fructe și legume și despre indiciile pe care le avem ca să ne dăm seama că sunt coapte și foarte bune de consumat.
Ananasul - e suficient de copt, smulgem o frunză din mijloc și asta însemană că fructul e copt; cu cât e mai greu, cu atât e mai suculent; dacă cotorul e negru, începe să mucegăiască;
Mango - coaja trebuie să fie ușor lucioasă ca să fie bine; dacă e pus într-o pungă de hârtie, lângă alte fructe, se va coace în câteva zile;
Bananele - ideal e să le lăsăm afară, pentru că în frigider se înegrește; cu cât e mai verde, cu atât are mai puțin zahăr;
Kiwi - dacă e foarte tare, nu e copt, dar dacă stă într-o pungă de hârtie lângă banane sau mere, se coace; un singur kiwi are tot necesarul de vitamina C pentru o zi;
Avocado - poate fi consumat zilnic, trebuie să fie ușor moale la atingere, dar să își păstreze fermitatea;
Conopida- ar trebui să nu aibă puncte negre , pe cât posibil, iar fruzele să fie vibrante;
Broccoli- să aibă aceeași nuanță vibrantă de verde peste tot;
FOTO: CAPTURĂ PRO TV