• PRO TV
  • Cum ne dăm seama că fructele și legumele sunt numai bune de consumat

Cum ne dăm seama că fructele și legumele sunt numai bune de consumat

Roxana Radu, nutriționist, a povestit la Vorbește lumea despre fructe și legume și despre indiciile pe care le avem ca să ne dăm seama că sunt coapte și foarte bune de consumat. 

Iată cele mai importante indicații: 

Ananasul - e suficient de copt, smulgem o frunză din mijloc și asta însemană că fructul e copt; cu cât e mai greu, cu atât e mai suculent; dacă cotorul e negru, începe să mucegăiască;
Mango - coaja trebuie să fie ușor lucioasă ca să fie bine; dacă e pus într-o pungă de hârtie, lângă alte fructe, se va coace în câteva zile;
Bananele - ideal e să le lăsăm afară, pentru că în frigider se înegrește; cu cât e mai verde, cu atât are mai puțin zahăr;

Kiwi - dacă e foarte tare, nu e copt, dar dacă stă într-o pungă de hârtie lângă banane sau mere, se coace; un singur kiwi are tot necesarul de vitamina C pentru o zi;
Avocado - poate fi consumat zilnic, trebuie să fie ușor moale la atingere, dar să își păstreze fermitatea;
Conopida- ar trebui să nu aibă puncte negre , pe cât posibil, iar fruzele să fie vibrante;
Broccoli- să aibă aceeași nuanță vibrantă de verde peste tot;

Vezi mai mute detalii în VIDEO atașat 

FOTO: CAPTURĂ PRO TV 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni