• PRO TV
  • Imane Khelif își caută dreptatea la tribunal: într-o plângere oficială susține că a fost victima abuzului și a hărțuirii online

Imane Khelif își caută dreptatea la tribunal: într-o plângere oficială susține că a fost victima abuzului și a hărțuirii online

Imane Khelif își caută dreptatea la tribunal: într-o plângere oficială susține că a fost victima abuzului și a hărțuirii online

Participarea lui Imane Khelif la Jocurile Olimpice, la proba de box feminin, a fost unul dintre cele mai controversate subiecte ale olimpiadei din acest an de la Paris. Campioană olimpică la 66 de kg, Imane iese la atac după ce, pe tot parcursul competiției, susține că a fost hărțuită și abuzată online. Sportiva i-a solicitat firmei sale de avocatură să depună o plângere legală formală la Parchetul din Paris în numele său.

„După ce tocmai a câștigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, boxerița Imane Khelif a decis să ducă o nouă luptă: cea pentru justiție, demnitate și onoare. Doamna Khelif a contactat firma, care a depus ieri o plângere pentru acte de hărțuire cibernetică agravată la centrul anti-ură online al Parchetului din Paris”, a spus avocatul ei, Nabil Boudi.

Potrivit ESPN, Parchetul din Paris nu a primit încă plângerea, deși aceasta ar putea ajunge cel mai devreme luni.

Boudi a adăugat că a cerut ca investigația penală să determine cine a inițiat „campania misogină, rasistă și sexistă” împotriva lui Khelif.

„Hărțuirea nedreaptă suferită de campioana la box va rămâne cea mai mare pată a acestor Jocuri Olimpice”, a adăugat Boudi.

De unde a pornit controversa cu Imane Khelif?

ESPN explică de unde a început această controversă. Tot scandalul a fost amplificat de decizia Asociației Internaționale de Box de a o descalifica pe Khelif și pe colega ei, de două ori olimpică, Li Yu-ting din Taiwan, de la campionatele mondiale de anul trecut, susținând că ambele nu au trecut un test de eligibilitate pentru competițiile feminine, test despre care oficialii IBA au refuzat să răspundă la întrebări esențiale.

Gallery

​Khelif și Lin au avut voie să lupte conform regulilor Comitetului Internațional Olimpic privind eligibilitatea de gen, ambele sportive câștigând în cele din urmă aurul la Paris la categoriile lor de greutate.

„De opt ani, acesta a fost visul meu, iar acum sunt campioană olimpică și medaliată cu aur”, a spus Khelif după meciul pentru medalie de aur împotriva lui Yang Liu din China.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni