• PRO TV
  • Răsturnare de situație în lupta pentru bronz! Americanii contraatacă: Jordan Chiles a adus o nouă dovadă ca să-și păstreze medalia

Răsturnare de situație în lupta pentru bronz! Americanii contraatacă: Jordan Chiles a adus o nouă dovadă ca să-și păstreze medalia

Răsturnare de situație în lupta pentru bronz! Americanii contraatacă: Jordan Chiles a adus o nouă dovadă ca să-și păstreze medalia

Jordan Chiles nu renunță la medalie! O nouă dovadă a fost adusă de federația americană de gimnastică (USA Gymnastics) în lupta pentru bronzul olimpic la proba de sol.

Într-o declarație publicată duminică seara, organizația a dezvăluit că a obținut noi dovezi video care contestă decizia luată de Comitetul Internațional Olimpic duminică de a o priva pe Chiles de medalia de bronz și de a o oferi în schimb gimnastei Ana Bărbosu.

USA Gymnastics a trimis oficial o scrisoare în care solicită ca scorul lui Chiles de 13.766 – care i-a asigurat medalia de bronz în finala de la sol – să fie restabilit.

Dovezile video cu marcaj temporal, trimise de USA Gymnastics, arată că Landi (n.r. Cecile Landi, antrenoarea lui Chiles) și-a exprimat prima dată cererea de a depune o contestație la masa de contestații la 47 de secunde după afișarea scorului, urmată de o a doua declarație la 55 de secunde după afișarea inițială a scorului”, a declarat organizația într-un comunicat. „Imaginile video furnizate nu au fost disponibile pentru USA Gymnastics înainte de decizia tribunalului și, astfel, USAG nu a avut ocazia să le trimită anterior.”

Controversa legată de medalia de bronz a început la o zi după competiție, când Federația Română de Gimnastică a depus o plângere la Federația Internațională de Gimnastică (FIG) și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în legătură cu o contestație făcută de antrenoarea lui Chiles, Cecile Landi.

Gallery

La scurt timp după ce Chiles a obținut scorul pentru exercițiul său de la sol, Landi a făcut apel la judecători, deoarece credea că scorul de dificultate al gimnastei era prea mic. Contestația a fost acceptată, iar scorul lui Chiles a crescut de la 13.666 (locul cinci) la 13.766 (locul trei).

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni