• PRO TV
  • “Dacă trebuie să dai în judecată pentru o medalie, înseamnă că nu o meriți!” Americanii o confundă pe Sabrina Voinea cu Ana Bărbosu și o jignesc

“Dacă trebuie să dai în judecată pentru o medalie, înseamnă că nu o meriți!” Americanii o confundă pe Sabrina Voinea cu Ana Bărbosu și o jignesc

“Dacă trebuie să dai în judecată pentru o medalie, înseamnă că nu o meriți!” Americanii o confundă pe Sabrina Voinea cu Ana Bărbosu și o jignesc

Lupta din tribunal pentru medalia olimpică de bronz de la proba de sol s-a lăsat cu amenințări și jigniri pe rețelele de socializare pentru sportivele implicate. Atât româncele Ana Bărbosu și Sabrina Voinea, cât și americanca Jordan Chiles au fost victimele bullying-ului în ultimele zile.

Jordan Chiles a luat decizia de a părăsi rețelele de socializare după ce TAS a acordat bronzul Anei Bărbosu. Decizia i-a înfuriat pe fanii americani, care au căutat-o pe româncă pe Instagram ca să își exprime frustrarea. Doar că au confundat-o cu Sabrina Voinea. Și Sabrina a depus contestație după proba la sol, însă nota, în cazul ei, nu s-a modificat.

Americanii consideră că Ana Bărbosu nu merită bronzul și îi transmit asta... doar că pe contul Sabrinei de Instagram.

Ca sportivă, nu ar trebui să accepți acea medalie, nu a fost câștigată pe merit. Nu contează dacă deciziile ți s-au părut incorecte, a fost schimbată doar după ce românii au început să boicoteze în loc să se antreneze pentru următoarele competiții. Și lui Cocoa i s-a luat medalia, iar judecătorul a recunoscut greșeala, dar nu și-a schimbat decizia. Nu ai câștigat medalia, îmi pare rău, dar ai făcut tot ce ai putut”, au comentat fanii americani.

​Foto: Ana Barbosu, Getty Images


„Sabrina, dacă trebuie să dai în judecată pentru a obține o medalie, probabil că nu ești atât de bună”, scriu americanii.

Faptul că trebuie să mergi în instanță pentru a avea o șansă la o medalie spune destul. Tăcerea ta în legătură cu ura și rasismul pe care le primește Jordan face situația și mai rea. Ei îți pot da o medalie, dar modul în care te-ai comportat face ca medalia să nu aibă nicio valoare.”


Ana Bărbosu are reacții mixte pe Instagram după anunțarea deciziei TAS. Fanii brazilieni, care au urmărit cu atenție finala câștigată de gimnasta lor, Rebeca Andrade, o felicită pe româncă. Sunt și americani care o susțin pe Ana, însă nici aceasta nu duce lipsă de „hateri”. Mulți sunt însă de părere că TAS-ul trebuia să dea bronz ambelor sportive.

​Foto: Jordan Chiles

„Modul în care americanii din secțiunea de comentarii trimit amenințări cu moartea unei tinere de 18 ani este de neacceptat. Fiți supărați pe FIG și CIO, pentru că ambele țări au fost de acord să împartă bronzul, dar FIG și CIO au refuzat. Lăsați-o pe Ana în pace!”, comentează un fan al gimnasticii pe pagina Anei.

Observați că s-a spus că contestația în sine a fost ilegală pentru că a fost depusă cu câteva minute prea târziu. Nu au spus că ea a câștigat medalia în fața lui Jordan. Voi, cei din comentarii, spuneți că era medalia ei. A primit-o pentru că arbitrii au greșit, NU pentru că a fost mai bună. Dreptate pentru Jordan!”

„Trebuie să accepți că în acest an nu ai fost suficient de bună pentru locul trei, mereu există următoarele Olimpiade, dar să iei acasă o medalie pe care nu ai câștigat-o este patetic. Cel puțin Jordan a câștigat acea medalie pe baza scorurilor. Tu nu ai câștigat-o...”

„Ana, îmi pare rău că nu ai urcat pe podium, chiar ai meritat! Noi, în Brazilia, am considerat prezentarea ta impecabilă și regretăm nedreptatea care ți s-a făcut. Nu ai câștigat o medalie, dar ai câștigat inimile multora”.

„Ca american, inițial am crezut că Ana ar fi trebuit să primească bronzul de la început! Dar acum, după atâtea zile și cu greșelile mari ale arbitrilor, nu cred că este corect să i se ia medalia lui Jordan. DAȚI-LE AMÂNDURORA BRONZUL!!!! Ana, americanii sunt alături atât de tine, cât și de Jordan! Este vina arbitrilor!”

Gallery

„Este un mare haos. Ar trebui să iei legătura cu Jordan Chiles. Nu meriți locul 3. Îmi pare rău să spun, dar asta e realitatea.”

„Ce haos au făcut cu cele două gimnaste. Una și-a pierdut dreptul de a sărbători pe podium, cealaltă l-a pierdut după ce a urcat. Sper ca acești arbitri să nu rămână nepedepsiți.”

„Ca american, îmi pare atât de rău pentru ceea ce ai avut de îndurat. Ai meritat medalia ta în acel moment, în fața lumii, nu 5 zile mai târziu, în mijlocul controverselor. Cer doar ca toată lumea să îi tragă la răspundere pe arbitri, NU pe sportive. Sportivele sunt responsabile doar pentru performanțele lor. Arbitrii sunt responsabili pentru a le nota corect și echitabil.”

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni