• PRO TV
  • După ce a lăsat-o pe Ana Bărbosu cu ochii în lacrimi, Jordan Chiles înțelege și ea suferința româncei. Prima declarație a americancei după ce i s-a luat bronzul

După ce a lăsat-o pe Ana Bărbosu cu ochii în lacrimi, Jordan Chiles înțelege și ea suferința româncei. Prima declarație a americancei după ce i s-a luat bronzul

După ce a lăsat-o pe Ana Bărbosu cu ochii în lacrimi, Jordan Chiles înțelege și ea suferința româncei. Prima declarație a americancei după ce i s-a luat bronzul

Răsturnare dramatică de situație în cazul disputei pentru medalia de bronz la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris. În urma contestației depuse de Federația Română de Gimnastică, TAS a decis că locul 3 revine Anei Bărbosu, locul 4 Sabrinei Voinea, iar americanca Jordan Chiles a fost plasată pe locul 5, exact cum s-a întâmplat înainte ca aceasta să depună contestație.

După prestația sa la sol, Chiles a făcut contestație și i s-a aprobat, însă americanca nu s-a încadrat în timpul oficial pentru depunerea acestor contestații. Acesta este practic și motivul pentru care nota lui Chiles a revenit la cea inițială, care o plasează pe poziția a cincea.

E amuzant că unii oameni nu pot fi niciodată fericiți pentru cineva...”, spunea Jordan Chiles, imediat după proba la sol, când a lăsat-o pe Ana Bărbosu în lacrimi și fără medalia de bronz.

@theofficialsporter Jordan Chiles ?? falls down to 5th place while Sabrina Voinea ?? came 4th despite her CAS contestation was rejected. #paris2024 #anabarbosu #usa #romania #olympics ♬ Forever Young - Alphaville

Acum rolurile s-au inversat, însă un lucru este cert: ambele sportive au suferit mult din punct de vedere psihic și cu siguranță au fost afectate de felul în care oficialii din gimnastică au tratat acest subiect.

Gallery

Ana Bărbosu apucase să ia drapelul României și să se bucure pentru performanța ei, în momentul în care, brusc, clasamentul s-a schimbat și a fost dată jos de pe podium. A suferit mult, timp în care americanca s-a bucurat de glorie. Acum însă și Jordan Chiles trece prin aceeași agonie, din cauza unei situații interpretate greșit în momentul concursului.

Prima reacție a lui Jordan Chiles după ce i s-a luat medalia de bronz. Ce decizie a luat gimnasta americană

Într-o postare pe Instagram, Jordan Chiles a distribuit o serie de emoji-uri cu inimi frânte și a spus că se va "retrage de pe rețelele sociale pentru sănătatea mea mintală."

​Sursa foto: GETTY IMAGES

USA Gymnastics, într-o declarație comună cu Comitetul Olimpic și Paralimpic al SUA, a afirmat că Chiles a fost supusă unor „atacuri constante, complet nefondate și extrem de dureroase pe rețelele sociale” de la câștigarea medaliei sale. "Niciun sportiv nu ar trebui să fie supus unui astfel de tratament."

„Condamnăm atacurile și pe cei care le susțin sau le instigă. O felicităm pe Jordan pentru modul în care s-a comportat cu integritate atât pe terenul de competiție, cât și în afara acestuia, și continuăm să o sprijinim,” se transmite în comunicat.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni