• PRO TV
  • Sora lui Jordan Chiles iese la atac și joacă cartea “rasismului”, pentru a contesta decizia TAS. Ce masaj a trimis și Simone Biles

Sora lui Jordan Chiles iese la atac și joacă cartea “rasismului”, pentru a contesta decizia TAS. Ce masaj a trimis și Simone Biles

Sora lui Jordan Chiles iese la atac și joacă cartea “rasismului”, pentru a contesta decizia TAS. Ce masaj a trimis și Simone Biles

Când Ana Bărbosu era lăsată în lacrimi și fără medalia de bronz, Jordan Chiles transmitea: „E amuzant că unii oameni nu pot fi niciodată fericiți pentru cineva...”, făcând aluzie la acuzațiile pe care Federația Română de Gimnastică le-a adus după proba la sol. Românca a fost numită “frustrată” și “ranchiunoasă” pe rețelele de socializare, după ce a luat decizia de a contesta rezultatele finale de la proba de la sol la TAS. Acum, când i s-a dat dreptate, apropiații lui Jordan scot la atac arme precum “rasismul”, pentru a da vina pe răsturnarea situației.

Toată această situație, care a ținut aproape o săptămână, le-a afectat psihic pe ambele sportive. Ana și-a căutat dreptatea prin tribunale, în vreme ce Jordan spera să își păstreze medalia. Rezultatul final, anunțat de TAS sâmbătă seara, a lăsat-o pe Jordan Chiles pe locul 5, exact poziția pe care o avea înainte de a depune contestație.

Sora lui Jordan Chiles, Jazmin, sugerează că decizia TAS este una “rasistă”: "Vă rog să o țineți pe Jordan (și familia mea) în rugăciunile voastre. Rasismul este real, există, este viu și puternic. I-au luat oficial, după 5 zile, una dintre medalii. Nu pentru că nu a câștigat, nu pentru că a fost dopată, nu pentru că a ieșit din limite. Nu pentru că nu a fost suficient de bună. Ci pentru că arbitrii nu i-au acordat dificultatea corectă și au forțat depunerea unei contestații."

@theofficialsporter Jordan Chiles ?? falls down to 5th place while Sabrina Voinea ?? came 4th despite her CAS contestation was rejected. #paris2024 #anabarbosu #usa #romania #olympics ♬ Forever Young - Alphaville

"PATRU SECUNDE. I-au luat bronzul pentru patru secunde care nu ar fi trebuit să existe dacă arbitrii și-ar fi făcut treaba. Te iubesc, surioară. Și sunt alături de tine, indiferent ce se întâmplă", mai spune Jazmin.

Gallery

Într-o postare ulterioară, ea a adăugat: "Doar ca să fiți conștienți - în ISTORIA Olimpiadelor NIMENI nu a fost deposedat vreodată de medalie pentru asta. De asemenea, există doar DOUĂ moduri prin care poți fi deposedat de medalie: prin înșelăciune sau dopaj. Ea nu a făcut niciuna dintre acestea."

Simone Biles a sărit și ea în apărarea colegei sale: vedeta echipei SUA a declarat că îi trimite "multă iubire" colegei sale, spunându-i acesteia să "țină capul sus".

Chiles a terminat pe locul trei în competiție după ce scorul său de 13.666, care inițial o plasase pe locul cinci, a fost mărit cu 0,1 puncte în urma unei contestații depuse de antrenorul SUA. Însă, după contestația României, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis că juriul a greșit când a permis creșterea scorului lui Chiles și a stabilit că ordinea inițială a clasamentului trebuie restabilită.

Chiles a postat pe Instagram că se retrage de pe rețelele sociale "pentru sănătatea mea mintală".

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni