• PRO TV
  • “E inacceptabil și crud!” Nadia Comăneci, apel pentru a opri atacurile online după ce Ana Barbosu a primit înapoi medalia de bronz

“E inacceptabil și crud!” Nadia Comăneci, apel pentru a opri atacurile online după ce Ana Barbosu a primit înapoi medalia de bronz

“E inacceptabil și crud!” Nadia Comăneci, apel pentru a opri atacurile online după ce Ana Barbosu a primit înapoi medalia de bronz

Disputa pentru medalia de bronz la proba de sol de la Jocurile Olimpice nu s-a ținut doar în sala de concurs și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, ci și pe rețelele de socializare. După ce românii au contestat rezultatele finale, când Ana Bărbosu a fost lăsată fără medalie, a început bullyingul online. Atât Jordan Chiles, cât și Ana Bărbosu au primit mesaje dure, jigniri și amenințări pe rețelele de socializare.

Nadia Comăneci face un apel pentru iubitorii gimnasticii din întreaga lume să pună capăt acestui bullying.

„Pentru toți fanii din întreaga lume, vă rog să NU mai atacați aceste sportive @ana_barbosu @jordanchiles @sabrina_voinea_alexia; este inacceptabil și crud”, a scris Nadia, atât pe Instagram, cât și pe Facebook.

Din cauza „hate-ului” primit online, Jordan Chiles a anunțat că se va retrage o vreme de pe rețelele de socializare.

Imediat după anunțarea deciziei TAS, care a redat bronzul Anei, gimnasta noastră și-a declarat surprinderea, dar și bucuria.

„Nici măcar nu am știut cum să reacționez. M-a sunat antrenorul meu de club și m-a întrebat dacă am văzut. Nu am știut despre ce vorbește. M-a felicitat și atunci am realizat ce decizie s-a luat. A fost o medalie chiar mult mai muncită de data asta. Fără sprijinul antrenorilor, care au venit cu această idee de a contesta decizia finală, și fără sprijinul Federației, fără toate persoanele, avocații care au știut cum să pună problema, nu ar fi fost posibilă această medalie”, a spus Ana Bărbosu pentru Euronews.ro.

Decizia, cum era de așteptat, le-a înfuriat pe colegele lui Chiles. Suni Lee, care nu a concurat în finala de la sol, dar a câștigat medalii de bronz la individual compus și la paralele, și-a exprimat indignarea față de decizia tribunalului de a restabili nota mai mică a lui Chiles, decizie luată deoarece contestația antrenorului a fost depusă cu patru secunde prea târziu.

„Toată această discuție despre sportivă, dar ce facem cu arbitrii? Complet inacceptabil. Este groaznic și sunt devastată pentru Jordan. Te susțin pentru totdeauna, Jo. Vei fi ÎNTOTDEAUNA o campioană olimpică”, a scris Lee.

Gallery

„Nu pedepsi sportiva pentru greșeala altcuiva”, a scris alta colegă a lui Chiles, Jade Carey, care a câștigat bronzul la finala individuală de sărituri. „Sunt alături de tine, Jo. Ești pentru totdeauna o campioană olimpică și ai atât de multe motive să fii mândră.”

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni