• PRO TV
  • Ce a spus Imane Khelif după ce a luat aurul olimpic: „Sunt îndreptățită sa fiu aici! Onoarea mea este acum intactă, sunt femeie ca orice altă femeie"

Ce a spus Imane Khelif după ce a luat aurul olimpic: „Sunt îndreptățită sa fiu aici! Onoarea mea este acum intactă, sunt femeie ca orice altă femeie"

Ce a spus Imane Khelif după ce a luat aurul olimpic: „Sunt îndreptățită sa fiu aici! Onoarea mea este acum intactă, sunt femeie ca orice altă femeie"

După două săptămâni de controverse legate de eligibilitatea de gen, Imane Khelif a devenit campioană olimpică la box, categoria 66 kg, după ce a învins-o pe campioana mondială Yang Liu din China. Sportiva din Algeria, în vârstă de 25 de ani, a abordat, la conferința de presă, și subiectul care a creat cele mai multe dezbateri la aceste Jocuri Olimpice.

„În ceea ce privește dacă am dreptul sau nu să particip, dacă sunt femeie sau nu, am făcut multe declarații în mass-media. Sunt pe deplin îndreptățită să particip la această competiție. Sunt femeie ca orice altă femeie. M-am născut femeie, am trăit ca femeie, am concurat ca femeie, nu există nicio îndoială în privința asta”, a spus Imane Khelif.

Gallery

„Onoarea mea este acum intactă. Dar atacurile pe care le-am auzit pe rețelele sociale au fost extrem de urâte și nu au niciun sens, afectând demnitatea oamenilor, și cred că acum mentalitatea oamenilor s-a schimbat”, a mai spus sportiva.

„În ceea ce privește IBA, din 2018 am boxat sub umbrela lor. Mă cunosc foarte bine, știu de ce sunt capabilă, știu cum m-am dezvoltat de-a lungul anilor, dar acum nu mă mai recunosc. Mă urăsc și nu știu de ce. Le trimit un singur mesaj: cu această medalie de aur, demnitatea și onoarea mea sunt deasupra tuturor”, a spus Imane.

Cine este Imane Khelif?

Imane este o sportivă din Algeria care a dat naștere unei controverse – lumea crezând că este bărbat – după ce și-a învins oponenta în doar 46 de secunde.

După meci, au apărut știri conform cărora Khelif a fost descalificată de la Campionatul Mondial de Box 2023 pentru că a picat un test de eligibilitate cât privește sexul. IOC a denunțat testul, considerând că are prea multe hibe.

Khelif trăiește în Tiaret, Algeria. Are aproape 1,78 m și concurează la categoria 66 de kilograme.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni