• PRO TV
  • Este superbă, inteligentă și extrem de rapidă! Gabby Thomas, campioana olimpică cu diplomă de Harvard, specializată în epidemiologie

Este superbă, inteligentă și extrem de rapidă! Gabby Thomas, campioana olimpică cu diplomă de Harvard, specializată în epidemiologie

Este superbă, inteligentă și extrem de rapidă! Gabby Thomas, campioana olimpică cu diplomă de Harvard, specializată în epidemiologie

Printre eroii Jocurilor Olimpice de la Paris se numără, cu siguranță, și Gabby Thomas, campioana probei de 200 de metri de la atletism. Pe lângă faptul că este extrem de rapidă, campioana olimpică impresionează și cu frumusețea sa, dar mai ales cu diploma de la una dintre cele mai prestigioase universități din lume. Americanca Gabby Thomas este absolventă de Harvard și are un master în sănătate publică de la Universitatea din Texas. Dacă n-ar fi atletă, ar putea avea o carieră de succes în epidemiologie.

În vârstă de 27 de ani, Gabby Thomas își dorește să fie un model de urmat pentru tinerii din întreaga lume.„Vreau să inspir tinerii să continue să-și găsească pasiunile și să aibă succes. Vreau ca fetele tinere să ne privească pe noi ca pe niște atlete puternice și să simtă că pot face și ele asta,” a spus ea în timpul unei conferințe de presă.

Vreau să se simtă încurajate să intre în sportul profesionist. Vreau să se simtă încurajate să-și urmeze visele, indiferent cât de mari sau mici sunt. Sper că atunci când mă privesc și văd ceea ce fac, sunt inspirate să muncească din greu. Sunt inspirate să fie amabile cu oamenii și să ofere sprijin comunităților lor când pot. Iar dacă pot lăsa acest mesaj în lume, atunci mi-am făcut datoria”, a spus atleta.

Gallery

​Sursa foto: Getty Images

Educația a fost întotdeauna o prioritate pentru Gabby Thomas

Studiile au fost întotdeauna pe locul 1 pentru Thomas, care a declarat pentru NBC News că a fost inspirată să reușească la cel mai înalt nivel de către mama ei, care a crescut-o singură. Mama lui Gabby a lucrat ca ospătăriță și a urmat cursuri pentru a deveni profesor, în timp ce o creștea pe viitoarea atletă și pe fratele ei.

s

Munca grea a dat roade cu admiterea la Universitatea Harvard, unde a studiat neurobiologie, cu o specializare în sănătate globală și politici de sănătate și o certificare în limba franceză.

Unul dintre cursurile pe care le-a urmat, despre disparitățile din sistemul de sănătate din SUA și cum afectează acestea persoanele de culoare, a inspirat-o să urmeze un master în sănătate publică la Universitatea din Texas, pe care l-a finalizat în mai 2023.

Gabby Thomas este voluntară la o clinică pentru persoanele care nu au asigurare de sănătate

Ca dovadă a pasiunii sale pentru echitatea în sănătate, Thomas a început să facă voluntariat la Volunteer Healthcare Clinic (VHC) în timpul programului său de masterat și a continuat să sprijine clinica în timp ce se antrena pentru Olimpiadă. După cum a declarat recent pentru Vogue, atleta este director al programului clinicii de prevenire a hipertensiunii arteriale, ajutând la monitorizarea unui grup de pacienți pre-diabetici și asigurându-se că aceștia primesc medicamentele și sprijinul de care au nevoie.

Gabby Thomas a avut o problemă de sănătate înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo

În urma analizelor și investigațiilor pe care le-a făcut pentru niște dureri la coapsă, medicii au descoperit o tumoare pe ficat - deși nu era clar dacă era canceroasă. În timp ce aștepta alte teste și clarificări, ea a continuat să se antreneze, ceea ce a fost, potrivit spuselor ei, "o nebunie din punct de vedere mental.” Vestea bună a venit chiar înainte de concursul de calificare la Olimpiadă: tumoarea era benignă.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni