• PRO TV
  • Eneli lansează prima piesă în limba română, „Ileană, Ileană”

Eneli lansează prima piesă în limba română, „Ileană, Ileană”

Eneli lansează prima piesă în limba română, „Ileană, Ileană”

După lansarea albumului său de debut în limba engleză, „Sad Girls Club”, Eneli este pregătită să domine scena muzicală românească prin lansarea primei sale unei noi melodii în limba română, intitulată „Ileană, Ileană”.

Piesa a câștigat popularitate pe TikTok înainte de lansare și a captivat atenția multor utilizatori, acumulând peste zece mii de postări cu sunetul celor 30 de secunde din melodie. Acest moment mult așteptat marchează o etapă importantă în cariera artistei și deschide un nou capitol în parcursul său artistic. Cu „Ileană, Ileană”, Eneli își propune să aducă o notă proaspătă și inovatoare în muzica românească, combinând influențe moderne cu elemente tradiționale. Piesa este acum disponibilă pe toate platformele de streaming.

„Piesa reprezintă un tribut adus memoriei tatălui meu, Ileana fiind numele lui preferat. Creează o legătură cu el și îmi oferă oportunitatea de a reflecta asupra influenței sale profunde în viața mea. Prin această melodie, îmi doresc să împărtășesc cu voi sentimentul de recunoștință și iubirea pe care le port față de tatăl meu,” declară artista.

Piesa a fost compusă de Eneli, Ștefan Paraschiv, Alexandru Bunghez, Raul Șerban și Vlad Măzărel.

Cu o carieră în ascensiune, Eneli a colaborat cu numeroși artiști de renume și a acumulat milioane de ascultări pe platformele de streaming, fiind una dintre artistele din România care a cucerit topurile internaționale. Ea a început să cânte la vârsta de 4 ani și, până la 13 ani, a luat lecții de muzică, postând regulat cover-uri pe canalul ei de YouTube.

Pasiunea sa pentru muzică a continuat prin absolvirea unui program de master în Songwriting/Compoziție muzicală la The Institute of Contemporary Music Performance din Londra. Printre piesele care au depășit granițele țării se numără „Tell Me Who” și „Back To Me” în colaborare cu Vanotek, „Save Me” alături de producătorul turc Mahmut Orhan, dar și hitul „Mhm Mhm” împreună cu Manuel Riva, piesă care a urcat până pe locul 3 în topul Breakout Billboard Club din Statele Unite ale Americii și a fost nominalizată în 2016 la MTV Europe Music Awards, la categoria „Best Romanian Act”.

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni