• PRO TV
  • Detalii șocante ies la iveală despre tragedia de la Midia. Cei patru marinari nu au avut nicio șansă de supraviețuire, val de anchete

Detalii șocante ies la iveală despre tragedia de la Midia. Cei patru marinari nu au avut nicio șansă de supraviețuire, val de anchete

Detalii șocante ies la iveală despre tragedia de la Midia. Cei patru marinari nu au avut nicio șansă de supraviețuire, val de anchete

Un incendiu devastator a izbucnit pe o navă aflată în reparații la Șantierul Naval din portul Midia, soldându-se cu moartea tragică a patru marinari români.

Flăcările au cuprins rapid nava, blocându-i pe muncitorii aflați în sala motoarelor, care nu au mai avut nicio șansă de supraviețuire.

Echipele de pompieri, alături de ambulanțe, au intervenit de urgență, însă nu au reușit să-i salveze pe cei patru marinari prinși în interior.

În prezent, autoritățile au început o serie de anchete pentru a determina cauzele exacte ale incidentului. Poliția, Procuratura, Inspecția Muncii și Garda de Mediu investighează ce anume a condus la această tragedie în Șantierul Naval.

Se pare că incendiul a pornit din sala motoarelor, unde, în urma unei explozii, întreaga navă a fost rapid cuprinsă de flăcări. Fumul dens rezultat din incendiu i-a blocat pe marinari, iar salvatorii i-au găsit fără viață în interiorul navei.

Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea, a declarat: "Incendiul a fost stins folosind instalațiile fixe de CO2 de pe navă. Ulterior, s-au desfășurat operațiunile de căutare și salvare a celor patru persoane surprinse în interior. Au fost găsite patru persoane cu semne incompatibile cu viața".

Care ar fi fost cauza incendiului

Conform primelor informații, o scânteie provocată de uneltele folosite de marinari ar fi aprins reziduurile inflamabile dintr-un șanț colector, ceea ce a dus la declanșarea exploziei.

Adrian Mihălcioiu, reprezentant al Sindicatului Navigatorilor, a explicat: "Dacă aceste zone unde se acumulează hidrocarburi de pe navă nu sunt curățate corespunzător, pot deveni un pericol de incendiu. Cel mai probabil, aceasta a fost cauza exploziei pe această navă".

În urma incidentului, lucrările în Șantierul Naval Midia au fost suspendate, iar nava implicată, care naviga sub pavilionul Belize, avea la bord un echipaj mixt de 31 de marinari, incluzând 19 sirieni, un egiptean și un libanez.

Marian Becheanu, șeful ITM Constanța, a declarat: "Accesul în sala motoarelor este încă imposibil din cauza temperaturii ridicate, care ajunge la 50 de grade, și a noxelor. Vom examina în detaliu natura lucrărilor efectuate și dacă erau necesare avize sau autorizații speciale".

Cine sunt cei patru marinari care și-au pierdut viața

Conform informațiilor preliminare furnizate de ISU, identitatea celor patru muncitori care și-au pierdut viața în incendiul de pe navă a fost stabilită. Printre victime se numără doi bărbați de 32 de ani, dintre care unul lasă în urmă o soție și trei copii.

Un alt muncitor decedat avea 56 de ani. În cele din urmă, a fost identificat și cel de-al patrulea muncitor, originar din Năvodari.

Tragedia a lăsat două familii îndurerate, care acum se pregătesc să-și ia rămas bun de la cei dragi.

Sursa foto: captura video YouTube 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni