• PRO TV
  • Mihai Albu, noi detalii despre lupta cu cancerul: "Nu pot să știu dacă am scăpat". Ce va trebui să facă toată viața

Mihai Albu, noi detalii despre lupta cu cancerul: "Nu pot să știu dacă am scăpat". Ce va trebui să facă toată viața

Mihai Albu, noi detalii despre lupta cu cancerul: "Nu pot să știu dacă am scăpat". Ce va trebui să facă toată viața

Mihai Albu a anunțat în luna mai a acestui an că a fost diagnosticat cu cancer de prostată. Designerul a suferit și o intervenție chirurgicală, iar tratamentul pe care l-a urmat a avut efecte pozitive.

Gallery

​În prezent, Mihai Albu se simte bine și este optimist cu privire la viitor. Deși recuperarea sa decurge conform așteptărilor, Mihai Albu trebuie să fie monitorizat constant de medici.

Designerul, care are 61 de ani, a menționat că, în ciuda rezultatului favorabil al unei analize recente, va trebui să continue testele la fiecare trei luni pentru tot restul vieții.

„Sunt bine, mă aflu în concediu până pe 19 august. Ultima analiză, făcută acum o lună, a fost în parametri normali. Nu pot să știu dacă am scăpat, dar trebuie să monitorizez atent situația. Dacă analiza rămâne bună, nu va fi nevoie de chimioterapie sau alt tratament. Analiza trebuie repetată la fiecare trei luni, pentru totdeauna. Am încredere că rezultatele vor fi bune de acum înainte. Dacă nu, va trebui să urmez un tratament, dar nu mă pricep la detalii medicale,” a declarat Mihai Albu pentru Fanatik.

Designerul a adăugat că nu este necesar să urmeze o dietă specifică: „Întreb mereu dacă ar trebui să mănânc mai sănătos. Dar în cazul meu, cancerul de prostată nu are legătură cu alimentația.”

Mihai Albu a primit diagnosticul chiar în ziua în care fratele său a decedat, în ianuarie. În luna mai, a suferit o intervenție chirurgicală pentru extirparea prostatei și a ganglionilor din zonă. De-a lungul acestei perioade dificile, iubita sa, Elena Nechifor, medic chirurg cardiac, i-a fost alături.

„Este o problemă genetică, fratele meu a avut cancer. În ziua în care am aflat diagnosticul, fratele meu a murit. La sfârșitul lui ianuarie, diagnosticul meu a coincis cu moartea fratelui meu, iar cu cinci luni înainte, pierdusem și mama. Fratele meu era sub tratament în Canada, știam că făcea radioterapie, dar nu asta a fost cauza decesului. A suferit un infarct,” a povestit Mihai Albu.

Sursa foto:  Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni