• PRO TV
  • Ce decizie ia TAS în „cazul Sabrina Voinea”? Un avocat român face lumină: Răspunsul poate veni pe 8 august 2024

Ce decizie ia TAS în „cazul Sabrina Voinea”? Un avocat român face lumină: Răspunsul poate veni pe 8 august 2024

Ce decizie ia TAS în „cazul Sabrina Voinea”? Un avocat român face lumină: Răspunsul poate veni pe 8 august 2024

Finala probei pe aparate la gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 a stârnit multe controverse, după ce Sabrina Voinea a fost depunctată la sol, pe nedrept, după cum afirmă delegația României.

Inițial, gimnasta a primit nota 13,800, însă ea a fost penalizată pe motiv că ar fi ieșit cu călcâiul de pe covor, astfel că nota ei finală a fost 13,700. Și a terminat pe poziția a 5-a, în loc să obțină medalia de bronz, care a ajuns la Jordan Chiles, din SUA, punctată cu 13,766.

Deranjați de cele întâmplate și considerând că la mijloc este vorba despre o nedreptate uriașă, românii au făcut contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne și așteaptă acum verdictul.

Potrivit lui Sabin Gherdan, președintele Asociației Române de Arbitraj Sportiv, decizia TAS ar putea veni în seara zilei de 8 august 2024.

„Sunt șanse ca rezultatul să fie modificat în urma contestației care inițial a fost respinsă și acum este atacată în fața Tribunalului de Arbitraj Sportiv, divizia ad-hoc care se află la Paris. Toate aceste hotărâri sunt publice pe site-ul TAS, iar din cele opt care au fost deja soluționate, în momentul de față una singură a fost admisă. În teorie, sunt șanse ca clasamentul să fie modificat, iar sportiva noastră să primească medalia respectivă.

Procedura este una foarte rapidă. Conform regulilor arbitrale ale TAS, divizia ad-hoc, o soluție ar trebui pronunțată în 24 de ore de la momentul în care s-a înregistrat cererea. Practic, până la finalul acestei zile ar trebui să avem o soluție. Mă aștept ca în această seară să avem o decizie, dispozitivul hotărârii, nu motivarea. Ulterior, să ne dăm seama ce s-a întâmplat.

Există și un caz excepțional în care Curtea și arbitrii desemnați să judece acest caz consideră că e nevoie de mai multe informații și în acest caz, pot să amâne încă un timp scurt soluționarea cauzei”, a spus avocatul la Euronews.

foto: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni