• PRO TV
  • Presa din SUA anunță ce decizie va lua TAS în „cazul Sabrina Voinea”. Ce se va întâmpla cu medalia de bronz de la Jocurile Olimpice

Presa din SUA anunță ce decizie va lua TAS în „cazul Sabrina Voinea”. Ce se va întâmpla cu medalia de bronz de la Jocurile Olimpice

Presa din SUA anunță ce decizie va lua TAS în „cazul Sabrina Voinea”. Ce se va întâmpla cu medalia de bronz de la Jocurile Olimpice

România a reușit să obțină medalii de aur, argint și bronz la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, însă visteria sportului românesc putea fi și mai plină.

Din păcate, la finala pe aparate de la gimnastică, Sabrina Voinea a avut parte de o întâmplare deloc plăcută: arbitrii i-au scăzut nota, iar în loc de 13,800, ea a obținut 13,700, pe motiv că ar fi călcat cu călcâiul în afara covorului. Pe nicio filmare nu se vede acest lucru, astfel că România a făcut contestație, dar arbitrii nu și-au schimbat decizia. Așadar, Jordan Chiles a terminat pe poziția a treia, cu nota 13,766.

Deranjați de ceea ce s-a întâmplat la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, românii au spus că vor merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, pentru a se face dreptate și pentru ca Sabrina Voinea să primească nota 13,800 și să obțină medalia de bronz.

Jurnaliștii din SUA au urmărit și ei cu interes cazul, însă au dat un verdict dur pentru sportiva din România: este posibil ca TAS să nu intervină!

„Românii vor face apel la TAS. Totuși, este puțin probabil ca apelul să aibă succes, având în vedere că TAS se implică rar în dispute legate de punctaj. Recursul va fi probabil respins în totalitate. Cu toate acestea, oamenii din România nu s-au ferit de cuvinte. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va protesta și nu va participa la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice, în timp ce Sabrina Voinea, care a încheiat pe locul 5, și-a anunțat retragerea din gimnastică în ziarele din România. Din nefericire, Jordan Chiles este în prim-planul acestui incident, chiar dacă ea nu avut nicio implicare în contestația făcută de SUA”, a notat presa din SUA.

În ciuda celor notate de jurnaliștii americani, se pare că există un caz care arată că Sabrina Voinea poate câștiga la TAS.

În anul 2022, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, o sportivă din Elveția, Fanny Smith, a fost retrogradată de pe poziția a 3-a pe a 4-a de către arbitrii, după care a mers la TAS să i se facă dreptate. Iar Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a spus că arbitrii au greșit, astfel că Fanny Smith și-a primit medalia de bronz pe care o merita.

Foto: Facebook Camelia Voinea 

Jocurile de la Paris sunt în buzunarul tău, de la ceremonia de deschidere până la ultima medalie!

Cu VOYO ai acces LIVE la canalele TVR și poți urmări Jocurile de la Paris de oriunde vrei tu, pe orice device! 

*Program disponibil prin retransmisia integrală și nealterată a canalelor TVR conform regulilor must-carry"

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni