• PRO TV
  • Cum îi recompensează Kim Jong-un pe sportivii nord-coreeni care câștigă medalii la Jocurile Olimpice. Despre cei cu performanțe slabe circulă povești de groază

Cum îi recompensează Kim Jong-un pe sportivii nord-coreeni care câștigă medalii la Jocurile Olimpice. Despre cei cu performanțe slabe circulă povești de groază

Cum îi recompensează Kim Jong-un pe sportivii nord-coreeni care câștigă medalii la Jocurile Olimpice. Despre cei cu performanțe slabe circulă povești de groază

Sportivii nord-coreeni care câștigă medalii olimpice vor fi recompensați de Kim Jong-un cu „apartamente de lux, mașini și frigidere”, scrie The Sun. Despre cei care îl dezămăgesc pe liderul de la Phenian circulă povești înfiorătoare.

În 2021, Coreea de Nord nu a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Anul acesta însă, guvernul de la Phenian a decis să trimită 16 sportivi la Paris. Deși are reprezentanți la mai multe probe din concurs, Coreea de Nord nu transmite la TV Jocurile Olimpice de Vară de la Paris.

Până acum, Coreea de Nord a câștigat deja cinci medalii la Paris 2024 (două de argint și trei de bronz). Sportivul Ri Se-ung (FOTO main) a câștigat recent medalia de bronz la lupte greco-romane.

The Sun scrie că sportivii nord-coreeni care îl mulțumesc pe liderul suprem Kim Jong-un se pot aștepta să fie tratați regește la întorcerea în țară. Ei ar urma să primească apartamente de lux, mașini și chiar frigidere, potrivit sursei menționate mai sus.

Despre cei cu performanțe slabe circulă povești de groază. Pedepsele crude la care sunt supuși atleții care nu obțin medalii au fost invocate timp de decenii.

Despre sportivii care au fost medaliați la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, presa a scris că s-au mutat în apartamente de lux de-a lungul râului Pothong, care străbate capitala Phenian. Aceștia au primit și mașini de lux și frigidere.

Printre medaliații cu aur la Londra 2012 s-au numărat Om Yun-chul, An Kum-ae și Kim Un-guk.

Om, campionul la haltere, a fost extaziat la momentul respectiv, mulțumindu-i lui Jong-un pentru „grija sa profundă…care ne-a condus întotdeauna în fiecare meci, insuflându-ne putere și curaj”.

În 1966, Coreea de Nord a ajuns în turul al doilea al Cupei Mondiale din 1966 din Anglia. Se spune că echipa a ieșit să bea după ce a pierdut în fața Portugaliei cu 5-3.

Liderul de atunci, Kim Il-sung, ar fi condamnat jucătorii la unul dintre cele mai cunoscute gulaguri (lagăre de reeducare prin muncă) din Coreea de Nord.

Dezertorul Kang Chol-Hwan a susținut într-o carte că i-a întâlnit pe fotbaliști în timp ce se aflau în închisoare Yodok.

Nord-coreeanul Kim Hyeong-Soo, care a fugit din țară în 2009, a afirmat că sportivii și antrenorii primesc luni de muncă silnică dacă își dezamăgesc liderul.

În 2010, Coreea de Nord a pierdut din nou în fața Portugaliei la Cupa Mondială din Africa de Sud cu un scor rușinos, 7-0. Presa străină a scris că echipa a fost făcută de rușine în mod public, iar antrenorul a fost trimis să lucreze în construcții.

Fotografii: Getty Images

 

 

 

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni