• PRO TV
  • A suferit o operație complicată în adolescență și a făcut sacrificii mari pentru a ajunge sus. Cine este Keely Hodgkinson, atleta de 22 de ani care a adus medalia de aur pentru Marea Britanie

A suferit o operație complicată în adolescență și a făcut sacrificii mari pentru a ajunge sus. Cine este Keely Hodgkinson, atleta de 22 de ani care a adus medalia de aur pentru Marea Britanie

A suferit o operație complicată în adolescență și a făcut sacrificii mari pentru a ajunge sus. Cine este Keely Hodgkinson, atleta de 22 de ani care a adus medalia de aur pentru Marea Britanie

Keely Hodgkinson este foarte iubită în Marea Britaniei și nu numai. Atleta de 22 de ani a fost numită „fata de aur”, atât pentru performanța ei în sport, dar și pentru personalitatea ei. Este o fată modestă, mereu cu zâmbetul pe buze, care a muncit mult pentru a ajunge pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Prin determinarea de care dă dovadă, Keely a câștigat simpatia a milioane de fani, dar și a multor colegi din sport. Antrenoarea ei din copilărie, Margaret Galvin, o descrie ca fiind „întotdeauna specială”. Hodgkinson, care s-a alăturat clubului de alergare Leigh Harrier la vârsta de nouă ani, a fost o „campioană a regiunii la toate grupele de vârstă”, dar a rămas cu picioarele pe pământ și umilă în ciuda realizărilor sale.

​Keely Hodgkinson a scris istorie pentru Marea Britanie. Marea favorită dintre atletele din concurs a adus medalia de aur în proba de 800 m, luni seara, la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Ea a câștigat medalia de argin la Tokyo, la doar 19 ani, și își dorea foarte mult o medalie de aur.  Hodgkinson a muncit foarte mult pentru acest lucru, spun antrenorii ei. Într-un interviu acordat unui ziar local , antrenorul a vorbit despre sacrificiile pe care le-a făcut încă din copilărie. „Keely a pus întotdeauna cursele pe primul loc; îmi amintesc că renunța la excursiile de familie pentru a concura”. Ca și în cazul lui David Popovici, tânăra a avut mereu susținerea părinților, Rachel și Dean Hodgkinson.

​Pe lângă faptul că este una dintre cele mai bune alergătoare din lume, Keely este absolventă de criminologie. Ea a obținut licența la Universitatea Leeds Beckett în 2021. 

În adolescență, Keely s-a confruntat cu probleme de sănătate

La începutul acestui an, sportiva a vorbit cu Sky Sports despre o tumoare (necanceroasă) care a lăsat-o parțial surdă la o ureche, la o vârstă fragedă . A făcut o intervenție chirurgicală, numită  mastoidectomie, care se realizează sub control microscopic. 

„Mi-a zdrobit oasele urechii și doar mi-a atins coloana vertebrală. Dacă nu se intervenea chirurgical, tumoarea putea afecta coloana vertebrală și aș fi putut ajunge cu paralizie facială. Era destul de înfricoșător pentru o fată de 13 ani să se gândească că s-ar putea întâmpla asta”, a spus ea într-un interviu. 

Gallery

Sursă foto: Getty Images, Instagram/ keely.hodgkinson

Vezi și: 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni