• PRO TV
  • Viermi în mâncare la Jocurile Olimpice. Un sportiv american, îngrozit de ce a găsit în mâncarea din satul olimpic

Viermi în mâncare la Jocurile Olimpice. Un sportiv american, îngrozit de ce a găsit în mâncarea din satul olimpic

Viermi în mâncare la Jocurile Olimpice. Un sportiv american, îngrozit de ce a găsit în mâncarea din satul olimpic

Condițiile din satul olimpic de la Paris au fost criticate de mai mulți sportivi, începând de la paturile de carton cu saltele inconfortabile și lipsa aerului condiționat până la mâncarea „proastă”. Punctul culminant a fost atins odată cu declarația înotătorului britanic Adam Peaty, care susține că sportivii ar fi găsit viermi în mâncare.

Adam Peaty, care are în palmares șase medalii olimpice, a declarat pentru iNews că opțiunile de mâncare nu au fost „suficient de bune pentru nivelul la care se așteaptă să performeze sportivii.”

„La Tokyo, mâncarea a fost incredibilă, la Rio a fost incredibilă,” a spus el, adăugând că la Paris „nu erau suficiente opțiuni de proteine, cozi lungi, se aștepta 30 de minute pentru mâncare.”

ce

Potrivit huffpost.com, ca parte a eforturilor de sustenabilitate ale Jocurilor Olimpice, organizatorii s-au angajat să crească opțiunile de mâncare pe bază de plante, în special pentru spectatori și muncitori. Nutriționiști și zeci de sportivi au fost consultați cu privire la acest plan. Peaty a spus că opțiunile pe bază de plante nu sunt potrivite pentru mulți sportivi.

„Narațiunea sustenabilității a fost impusă sportivilor. Eu vreau carne, am nevoie de carne pentru a performa și asta mănânc acasă, deci de ce ar trebui să schimb? Îmi place peștele și oamenii găsesc viermi în pește. Pur și simplu nu este suficient de bun,” a adăugat Peaty, care a câștigat argint la Paris la proba de 100 de metri bras.

Un purtător de cuvânt al Paris 2024 a declarat pentru HuffPost că nu are informații pentru a putea confirma acuzația privind viermii și că Echipa Marii Britanii „a confirmat că nu au fost raportate astfel de cazuri personalului lor.”

Acesta a subliniat că „nu a fost niciodată vorba despre impunerea obiectivelor vegetariene din Viziunea Alimentară Paris 2024 sportivilor.”

„Ascultăm sportivii și luăm în serios feedbackul lor,” a spus purtătorul de cuvânt.


Mâncarea din Satul Olimpic a fost un subiect fierbinte pe parcursul Jocurilor. Recenziile au variat de la „decentă” la „neadecvate.”

Andy Anson, directorul executiv al Asociației Olimpice Britanice, a spus înainte de ceremonia de deschidere că Echipa Marii Britanii a angajat un alt bucătar pentru a oferi sportivilor săi mâncare mai potrivită.

Gallery

Gimnasta americană Simone Biles a declarat săptămâna trecută despre mâncare: „Nu cred că avem parte de bucătărie franceză adevărată.” Coechipiera sa, Hezly Rivera, a fost chiar mai puțin entuziastă. „Nu cred că este foarte bună, cel puțin ceea ce avem în sala de mese,” a spus ea.

Cu toate acestea, cel puțin câțiva oameni s-au declarat încântați de mâncare. Înotătorul norvegian Henrik Christiansen a transformat brioșele de ciocolată din Satul Olimpic într-o senzație virală, dându-le un „11/10”.

​Sursa foto: Getty Images

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni