• PRO TV
  • După 38 de ani Mircea Lucescu revine la cârma echipei naţionale: "Nu am nevoie nici de bani, nici să-mi fac un nume" VIDEO

După 38 de ani Mircea Lucescu revine la cârma echipei naţionale: "Nu am nevoie nici de bani, nici să-mi fac un nume" VIDEO

După 38 de ani Mircea Lucescu revine la cârma echipei naţionale: "Nu am nevoie nici de bani, nici să-mi fac un nume" VIDEO

Federația Română de Fotbal anunță numirea lui Mircea Lucescu în funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a României.

Tehnicianul Mircea Lucescu revine la cârma echipei naţionale după 38 de ani, el devenind, la 79 de ani, cel mai în vârstă selecţioner al României.

El preia funcţia rămasă vacantă după expirarea contractului lui Edward Iordănescu.

Durata contractului este pe o perioadă de doi ani, cu obiectivul principal de a califica echipa la Campionatul Mondial din 2026.

Lucescu, cel mai în vârstă selecţioner al României

„Eu sunt un produs 100% al fotbalului românesc. Am mare încredere în această generație de jucători. Este un grup de jucători care pot crește foarte mult. Performanța pe care au făcut-o la Campionatul European din Gemania le dă dreptul să creadă în potențialul lor, că pot să ajungă și la Campionatul Mondial. Un singur lucru m-a determinat să vin la echipa națională: dragostea pentru fotbal, obligația mea față de fotbalul românesc”, a spus noul selecționer, Mircea Lucescu.

"Risc, dar cred că fotbalul românesc merită. Nu am nevoie nici de bani, nici să-mi fac un nume. Aş vrea ca acele momente frumoase să se întoarcă. Un singur lucru m-a determinat, dragostea pentru fotbal şi obligaţia pentru fotbalul românesc. Soţia mi-a spus să nu mă bag, dar Răzvan mi-a spus că dacă simt nevoie, să o fac. Voi face tot ce este posibil ca experienţa mea să ajute", a declarat Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu pentru CM 2026!

Noul selecţioner al României va debuta oficial la începutul lunii septembrie, când începe ediţia 2024 - 2025 a Ligii Naţiunilor. Primele meciuri sunt programate la 6 şi 9 septembrie, cu Kosovo şi Lituania.

Foto FRF

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni