• PRO TV
  • Mesajul gimnastei Jordan Chiles, după ce i-a suflat medalia Anei Maria Bărbosu: "Unii oameni nu pot fi niciodată fericiți pentru cineva...”

Mesajul gimnastei Jordan Chiles, după ce i-a suflat medalia Anei Maria Bărbosu: "Unii oameni nu pot fi niciodată fericiți pentru cineva...”

Mesajul gimnastei Jordan Chiles, după ce i-a suflat medalia Anei Maria Bărbosu: "Unii oameni nu pot fi niciodată fericiți pentru cineva...”

Jordan Chiles, rivala Anei Maria Bărbosu, a reacționat pe Twitter după ce a primit o serie de critici negative.

Gallery

​Gimnasta română a ocupat pentru câteva minute locul trei în finala de gimnastică la sol, dar a fost retrogradată pe locul patru după ce contestația americancei a fost acceptată și aceasta a urcat pe podium.

Imediat după acest incident, Nadia Comăneci a criticat pe platforma X modul în care s-a gestionat situația din finala de gimnastică la sol. Comăneci a declarat: „Nu îmi vine să cred că ne jucăm cu sănătatea mintală și cu emoțiile unor sportive în felul ăsta, haideți să le protejăm...”.

În replică, Jordan Chiles a scris pe Twitter: „E amuzant cum unii oameni nu pot fi niciodată fericiți pentru cineva...”, conform NBC.
Antrenorul echipei SUA, Cecile Landi, a menționat că nu se aștepta la un răspuns pozitiv privind contestația.

„În acel moment, nu aveam nimic de pierdut, așa că am spus: 'Vom încerca'. Sincer, nu credeam că se va întâmpla, dar când am auzit-o țipând, m-am întors și am zis 'Ce?'”, a spus Landi.

Pe prima poziție a podiumului s-a clasat brazilianca Rebeca Andrade cu nota 14.166, iar argintul a fost câștigat de americanca Simone Biles cu nota 14.133.

România nu a mai obținut o medalie olimpică la gimnastică artistică din 2012, când Sandra Izbașa a câștigat aurul la sărituri, Cătălina Ponor a obținut argintul la sol și echipa feminină a României a luat bronzul.

Federația Română de Gimnastica va apela la TAS

Mihai Covaliu, președintele COSR, a declarat că Federația Română de Gimnastică va apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul gimnastei Ana-Maria Bărbosu. El a menționat că va avea o întâlnire chiar astăzi cu Morinari Watanabe, președintele Federației Internaționale de Gimnastică.

„Am transmis o scrisoare către Federația Internațională de Gimnastică, care a fost recepționată. Federația Română de Gimnastică își va continua demersurile conform regulamentelor în vigoare din România și va adresa cazul Tribunalului de Arbitraj Sportiv.
Federația se va ocupa de acest proces,” a subliniat Covaliu, adăugând că TAS are un birou în Satul Olimpic pe durata Jocurilor.

„Antrenorii echipei de gimnastică au completat un formular în Satul Olimpic, care a fost trimis la biroul TAS de la Jocurile Olimpice 2024 din Paris,” a spus Mihai Covaliu.

Sursa foto: Getty/Profimedia

Jocurile de la Paris sunt în buzunarul tău, de la ceremonia de deschidere până la ultima medalie!

Cu VOYO ai acces LIVE la canalele TVR și poți urmări Jocurile de la Paris de oriunde vrei tu, pe orice device! 

*Program disponibil prin retransmisia integrală și nealterată a canalelor TVR conform regulilor must-carry"

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni