• PRO TV
  • Consumă 6000 de calorii pe zi și cheltuiește 1000 $ pe lună pe mâncare. Dieta “de campion” a medaliatului olimpic Ryan Crouser

Consumă 6000 de calorii pe zi și cheltuiește 1000 $ pe lună pe mâncare. Dieta “de campion” a medaliatului olimpic Ryan Crouser

Consumă 6000 de calorii pe zi și cheltuiește 1000 $ pe lună pe mâncare. Dieta “de campion” a medaliatului olimpic Ryan Crouser

Sportivii au planuri alimentare elaborate, pe care trebuie să le urmeze cu sfințenie dacă vor să facă performanță. Dacă în sporturi precum gimnastica trebuie să ai grijă la siluetă și să numeri caloriile, la aruncarea greutății, de exemplu, limita caloriilor e mult mai sus. Campionul olimpic Ryan Crouser a dezvăluit că are o dietă de 6000 de calorii pe zi și că îl costă 1000 de dolari pe lună mâncarea.

Ryan Crouser este triplu medaliat cu aur olimpic la aruncarea greutății, după victoriile sale de la Paris, Rio și Tokyo. Pentru o asemenea performanță, trebuie să aibă mare grijă și la alimentație… adică trebuie să mănânce mult și bine… în condițiile în care spune că lui nu prea îi place mâncarea. La 2,01 m, Crouser are circa 145 kg. Publicația britanică The Guardian a documentat dieta campionului olimpic.

Gallery

„Nu-mi mai place mâncarea”, a declarat el pentru The New York Times în 2019. „Fiecare masă a mea este jumătate din ce mănâncă o persoană normală într-o zi. Și fac asta de cinci ori. Dacă simt vreodată foame în timpul zilei, înseamnă că nu-mi fac treaba. Așa că mănânc tot timpul. Uneori, înainte de o altă masă, mă uit la ea un timp și mă gândesc: 'Iar asta…'”

Crouser a declarat pentru CNBC că dă aproximativ 1.000 de dolari pe lună pe mâncare pentru a-și menține un aport de 5.000 de calorii pe zi (cantitatea recomandată pentru un bărbat de vârsta lui este de aproximativ 2.500).

Atletul a spus că dimineața mănâncă nouă ouă sub formă de două burrito pentru micul dejun, cu cârnați sau bacon, brânză, smântână și salsa pe tortilla de făină.

Un prânz specific sportivului ar putea include 340 de grame de orez și 450 de grame de carne tocată slabă cu sos de barbecue.

Deseori comandă „cina unei familii de trei persoane”, poate o pizza mare cu carne, însoțită de o halbă de lapte, încheind cu „încă o gustare înainte de culcare”. Odată a pus 2,3 kg după o singură masă de orez, pui, macaroane cu brânză și desert.

„Încerc mereu să-mi mențin greutatea corporală. Când eram copil, eram mai înalt și mai slab, și a fost întotdeauna o luptă pentru mine să iau în greutate”, a declarat Crouser pentru GQ în 2021.

„Mâncarea este ca o parte a antrenamentului pentru mine. Mănânc pe un program stabilit care asigură că nu mi se face niciodată foame.”

În extrasezon, țintește 6.000 de calorii pe zi deoarece „fac mai multe repetări și ard mai multe calorii în timp ce încerc să câștig mai multă masă musculară. Încerc să nu treacă mai mult de trei ore fără să mănânc ceva. Mănânc tot timpul ceva.”

La competițiile internaționale, el compensează porțiile mai mici consumând shake-uri sau ieșind la mese suplimentare. „Am slăbit puțin în Rio. Majoritatea țărilor tind să ofere mult mai puține calorii decât bucătăria americană normală”, a spus el pentru GQ.

Însă dieta lui Ryan Crouser nu e ceva excepțional printre sportivi – înotătorii consumă și mai multe calorii.

​Fostul campion olimpic american Ryan Lochte a recunoscut că mânca pizza și aripioare de pui în fiecare vineri. Regimul său de antrenament era atât de intens încât spunea că ajungea la 8.000 de calorii pe zi, mestecând atât de mult încât i-a apărut o durere la mandibulă.

Michael Phelps consuma până la 10.000 de calorii pe zi și a spus pentru NBC că mânca „practic orice îmi venea”. Asta includea o comandă tipică de la cafeneaua sa preferată din Baltimore: „Încep cu trei sandwich-uri cu ouă prăjite, brânză, salată, roșii, ceapă prăjită și maioneză; adaug o omletă, un bol de griș și trei felii de toast franțuzesc cu zahăr pudră; apoi le spăl cu trei clătite cu fulgi de ciocolată.”

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni