• PRO TV
  • Nicu Covaci a avut o ultimă dorință înainte de a muri. Ce a cerut fondatorul trupei Phoenix: „Este literă de lege pentru noi”

Nicu Covaci a avut o ultimă dorință înainte de a muri. Ce a cerut fondatorul trupei Phoenix: „Este literă de lege pentru noi”

Nicu Covaci a avut o ultimă dorință înainte de a muri. Ce a cerut fondatorul trupei Phoenix: „Este literă de lege pentru noi”

Liderul legendarei trupe Phoenix s-a atins din viață pe data de 2 august, la 77 de ani, după ce a fost operat pentru extirparea unei tumori pe creier.

Gallery

​Starea de sănătate a lui Nicu Covaci, figura emblematică a muzicii rock românești, a început să se deterioreze la începutul lunii martie, anul acesta. Artistul a simțit că îi amorțește față și că nu mai vede la fel de bine, așa că s-a dus să își facă un RMN. Rezultatele au indicat o tumoră pe creier, fiind mai apoi operat la Spitalul Județean Timișoara.

Înainte de a muri, Nicu Covaci și-a exprimat o ultimă dorință: aceea de a fi incinerat. Conform declarațiilor lui Costin Adam, membru al trupei, artistul și-a dorit ca jumătate din cenușa sa fie aruncată în mare, în Spania, iar cealaltă jumătate să rămână în România, alături de cenușa mamei sale.

„Dorința lui Nicu este literă de lege pentru noi. În ultimele sale momente a spus că dorește să continuăm cu Phoenix, pentru că nu a luptat 62 de ani ca să se piardă Phoenix-ul.

Apoi, dorința lui a fost ca cenușa să fie împărțită: jumătate să fie aruncată în mare, în Spania, iar jumătate să fie pusă lângă cenușa mamei, pe care el o păstra acasă, pe un raft, și care să rămână în România”, a spus Costin Adam.

Trupul neînsuflețit al lui Nicu Covaci va fi dus la București, unde va fi incinerat, iar joi va avea loc ceremonia funerară.

Foto: Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni